Stramninger er på vej


Stramninger er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

besparelser: Serviceniveauet får et tak nedad på ældreområdet

FAABORG:Faaborgs økonomi har det ikke så godt. Økonomiudvalget har droppet alle forhåbninger om at opbygge en kassebeholdning frem mod næste kommunalvalg. Nu handler det om at sikre, at bunden ikke ryger ud af kassen. Selv med denne beskedne ambition er der udsigt til alvorlige besparelser på især ældreområdet om kort tid.

- Vi har ligesom mange andre kommuner en utrolig anstrengt økonomi. Vi har flere udgifter, end vi har indtægter, og med skattestoppet er der ikke andre muligheder end at sænke kommunens serviceniveau. Det er selvfølgelig rigtig, rigtig trist, men der er ikke andet at gøre, siger borgmester Britta Duelund (S).

- Det ser så grelt ud for i år, at vi er nødt til at reagere, understreger Venstres gruppefører, Trine Greve.

Belært af erfaringer fra tidligere år, ligger der muligvis nogle ekstra millioner kroner til Faaborg, når forhandlingerne mellem kommunerne og regeringen afsluttes i juni.

- Men det kan jo ikke redde situationen i år - vi er nødt til at gøre noget nu og her, siger Trine Greve.

Penge i sigte

Politikerne sætter også deres lid til, at en ny kommunal udligningsreform på et tidspunkt vil give flere penge til Faaborg Kommune.

- De beregninger, jeg har set, vil give Faaborg Kommune mellem 10 og 17 mio. kroner mere om året, end vi får i dag, men udligningsreformen har været længe undervejs, og nu kommer den formentlig først i forbindelse med en ny kommunal struktur, siger Britta Duelund.

En sådan reform ville ellers være tiltrængt. Samtlige de seks modeller, som Indenrigsministeriet har foreslået til en ny fordeling af bloktilskuddene giver Faaborg væsentlig flere penge end i dag.

- Så noget kunne tyde på, at der er en skævdeling, som i øjeblikket ikke er til Faaborgs fordel, siger vicekommunaldirektør Kai Winton Hansen.

Det meget omtalte salg af Elsam-aktierne kan også være med til at sikre, at den værste damp tages af kommunens økonomi.

Gammel gæld

Der kalkuleres med et provenu på mellem 63 og 80 mio. kroner, som vil kunne anvendes til at betale gammel gæld med, således at rente- og afdragsbyrden formindskes.

I næste års budget kalkuleres med, at salget vil lette økonomien med imellem 6,6 og 8,4 mio. kroner, men Kai Winton Hansen vurderer, at med det nuværende renteniveau er godt fem mio. kroner nok mere realistisk.

Stramninger er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce