Stort opsat tenorfestival blev et flop

42-årige Micael Castor er ked af det skuffende billetsalg til Nordisk Tenorfestival, der har præget Faaborg-Midtfyns kirker og koncertsale de sidste to uger. Han vil nu bruge de næste 14 dage på at opklare, hvad det var, der gik galt. Her sidder han i Midtfyns Fritidscenter, hvor en stort opstillet talentkonkurrence skulle være løbet af stablen lørdag og søndag. Men ikke én eneste person dukkede op.
Foto: Carsten Bundgaard

Stort opsat tenorfestival blev et flop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arrangør Micael Castor undrer sig over den manglende opbakning fra publikum til koncerterne og ikke mindst til talentkonkurrence i Faaborg-Midtfyn

FAABORG-MIDTFYN: Hvorvidt der er for få klassisk musik-interesserede i Faaborg-Midtfyn, eller om det gode vejr har trukket folk til kystbyerne, må forblive et mysterium.

Men under Nordisk Tenorfestival, der netop har afsluttet et to uger langt program, dukkede kun et skuffende antal tilskuere op til koncerterne.

- Faaborg har været direkte nedslående, mens Midtfyn har været både godt og skidt. Men generelt er jeg skuffet over billetsalget, siger Micael Castor, der som den første nogensinde har arrangeret en tenorfestival i Danmark.

Startede så godt

Da han i sin tid startede med planlægningen af festivalen, tegnede alt ellers lyst for de 14 dage med koncerter, foredrag og såkaldte "masterclasses".

- Jeg fik støtte fra Fødevareministeriets kulturpulje, A.P. Møller Fonden og Landdistrikspuljen, og kulturminister Brian Mikkelsen sendte mig et brev med stor ros for initiativet, fortæller Micael Castor,

Målet med festivalen var at vise, at kultur på højt niveau ikke kun er forbeholdt byer som København, Århus og Odense.

- Mit mål var at gøre den folkelig, men samtidig have nogle af de største og dygtigste tenorer med, så festivalen blev løftet op på et højt kvalitetsmæssigt plan, fortæller Micael Castor.

Men festivalen blev alt andet end det, den 42-årige sanger og kultur-iværksætter havde håbet på.

Sved på panden

Værst gik det i Horne Kirke, hvor kun 22 publikumer mødte frem, samt på Hotel Faaborg Fjord, hvor den islandske tenor Bjartmar Sigurdsson optrådte.

- Jeg siger dig, jeg fik sved på panden, da jeg stod på hotellet, hvor 250 gæster overnatter, og kunne se, at kun 17 mennesker var dukket op for at se ham. Det var ikke rart, fortæller Micael Castor.

Til gengæld var Micael Castor positivt overrasket over opbakningen til koncerten i Ringe Kirke med Tonny Landy og koncerten med Øresund-tenorerne i Ryslinge Forsamlingshus.

- Her kom der dog i det mindste 49 mennesker, fortæller han.

Prikken over i'et

Skuffelsen kulminerede dog i lørdags, da Micael Castor havde arrangeret en stort opstillet klassisk talentkonkurrence, der skulle være afslutningen på hele festivalen.

Målet var at finde en stjerne af samme format som Paul Potts, og Micael Castor reklamerede for konkurrencen i lokale radiostationer såvel som i diverse aviser.

Konkurrencen skulle foregå på Midtfyns Fritidscenter i Ringe, men da dagen oprandt, dukkede ikke et øje op.

- Det var simpelthen chokerende. Ikke alene kom der ingen deltagere, men der var heller ikke én eneste, der var dukket op for at se konkurrencen, fortæller Micael Castor, der er tydeligt berørt af oplevelsen.

Han vil nu bruge de næste par måneder på at overveje, hvad der gik galt.

- Var festivalen ikke folkelig nok? Burde jeg have reklameret mere for de enkelte koncerter? Eller er området bare ikke stort nok til denne slags festival? Jeg ved det simpelthen ikke. Men jeg tvivler stærkt på, at jeg nogensinde får lyst til at lave en lignende festival igen, siger han.

Stort opsat tenorfestival blev et flop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce