Storstilet klimaprojekt er truet


Storstilet klimaprojekt er truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyns plan om at investere millioner i de offentlige bygninger for at spare energi risikerer at blive sat i stå af regeringen

FAABORG-MIDTFYN: Smilene var brede i Teknik- og Miljøudvalget, da politikerne tidligere på året satte gang i et projekt, der skal spare energi i den store målestolk i kommunens mange bygninger.

Idéen er at renovere bygningerne for et stort to-cifret millionbeløb, og de penge, som spares på energiregningen, skal de kommende år betale lånet til renoveringsarbejdet tilbage.

Fra Middelfart

Fidusen er hentet i Middelfart Kommune, men på det seneste er der opstået tvivl om, hvorvidt projektet kan realiseres.

Da politikerne gav grønt lys til at gennemtrevle de kommunale bygninger for manglende isolering, utætte vinduer og andre energifråsende faktorer, havde finansministeren nemlig for længst godkendt, hvor mange penge kommunerne må investere i den slags anlægsopgaver.

Rapport snart færdig

Kommunens bygge- og miljøchef Preben Mørkhøj formulerer sagen således:

- Vi må gerne låne pengene, men vi må ikke bruge dem. Det er meget ærgerligt, for det er et godt projekt.

I disse uger er et konsulentfirma ved at lægge sidste hånd på den rapport, der skal klarlægge, hvor i de kommunale bygninger, håndværkerne skal sættes i sving for at opnå de største energibesparelser.

Det arbejde fortsætter, og efter sommerferien vil det så vise sig, om rapporten skal samle støv på et skrivebord, eller om finansministeren lemper sit stramme greb om kommunernes pengeforbrug.

Det sidste håber formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Grete Justesen (K).

- Jeg står noget uforstående overfor, at Connie Hedegaard (K) og Lars Løkke Rasmussen (V) (henholdsvis klimaminister og finansminister, red.) ikke trækker i samme retning. Den ene siger til kommunerne, at vi skal spare på energien og udledningen af CO2. Den anden siger, at vi ikke må bruge penge på det, siger Grete Justesen.

Løkke lover intet

I et svar til Socialdemokraternes folketingsmedlem Poul Andersen har finansministeren dog oplyst, at der kan gives dispensation fra de strikse krav til kommunernes pengeforbrug.

- Men det står hen i det uvisse, om det sker, for han lover ikke noget, siger Poul Andersen.

Grete Justesen føler sig dog overbevist om, at Lars Løkke Rasmussen giver lov til sidst.

- Regeringen kan ikke holde til andet, lyder hendes analyse.

Ifølge Grete Justesen siger tommelfingerreglen, at Faaborg-Midtfyn Kommune kan spare 25 procent på energiregningen, hvis spareprojektet gennemføres.

Det svarer til lidt over 10 millioner kroner om året.

Storstilet klimaprojekt er truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce