Storkonflikt: Folk i genoptræning og med ærinde på jobcentret rammes

Der kan blive tomt på jobcentret, hvis der strejkes fra den 4. april. Flere anatte her er nemlig udtaget til at strejke. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Storkonflikt: Folk i genoptræning og med ærinde på jobcentret rammes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meget tyder på, at kun få områder i Faaborg-Midtfyn bliver berørt, hvis storkonflikten i det offentlige bliver en realitet i april. Hverken skoler eller daginstitutioner bliver berørt, men det kan Kommunernes Landsforening ændre på.

Faaborg-Midtfyn: Forældre med børn i kommunens daginstitutioner kan ånde lettet op, hvis den varslede storkonflikt bliver en realitet lige efter påske.

Ingen daginstitutioner eller for den sags skyld folkeskoler i Faaborg-Midtfyn Kommune stod nemlig på den strejkeliste, som BUPL og Danmarks Lærerforening offentliggjorde tirsdag.

Dermed er det umiddelbart "kun" Bakkegården i Espe, Rehabiliteringsgruppen Ringe og ansatte på jobcentret, der er udtaget til at strejke. Men det kan Kommunernes Landsforening (KL) dog lave om på onsdag aften, når der indkaldes til bestyrelsesmøde i netop KL.

Det er resultatet af det møde, som kommunen lige nu venter på, oplyser kommunaldirektør Helene Bækmark.

- Der tager KL-bestyrelsen stilling til, om de som modsvar på strejkevarslet vil lave en lockout, og hvor meget den skal omfatte. Så inden vi begynder at forberede noget, afventer vi det, siger kommunaldirektøren.

- Når vi kender det, går vi helt konkret i gang med at planlægge, så virkningen på borgerne bliver så minimal som muligt. For nogen vil blive påvirket og andre ikke. Hvis man er syg og har behov for sygepleje, træder der et nødberedskab i kraft, så hjælpen kommer, oplyser Helene Bækmark.

Storkonflikten
Både på det statslige, regionale og kommunale område er lønforhandlingerne brudt sammen.Der er varslet strejke med virkning fra 4. april.

HK har udpeget administrationen og it på jobcentret til at strejke.

FOA Sydfyn har peget på Rehabiliteringscenter Bakkegården og Rehabilitering Ringe.

Ifølge avisens oplysninger har Dansk Socialrådgiverforening udtaget integrationsteamet og sygedagpengeteamet på jobcentret til at strejke. Det er dog ikke meldt officielt ud fra foreningen.

Info i god tid

Det kan være på Rehabiliteringscenter Bakkegården, hvor det kan være nødvendigt med et nødberedskab.

- Vi vil informere borgere på alle vores kanaler - både på Facebook og på vores hjemmeside, hvis det bliver aktuelt. Bliver man som borger helt konkret berørt, sørger vi for, at der kommer information ud dér, hvor man har kontakten med kommunen, siger kommunaldirektøren.

Hvornår det sker, kan hun ikke oplyse på nuværende tidspunkt.

- Det er kun de berørte borgere, der skal have konkret besked. Der er ingen grund til at bekymre mange, hvis det kun berører få. Vi har en lille måned, inden en eventuel konflikt, og det er god tid, fastslår hun.

Det er uvist hvor mange ansatte i kommunen, der er udpeget til at strejke.

Storkonflikt: Folk i genoptræning og med ærinde på jobcentret rammes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce