Storkommune skal være stor


Storkommune skal være stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nogle vil måske sige, at den kommende storkommune ikke skal være for stor, for så kommer den for langt væk fra borgerne, men her er jeg meget uenig. Det netop er det, der sker, hvis den bliver for lille.

Der er fra regeringens side stillet en række opgaver, som de nye kommuner skal løse. For at disse opgaver kan løses, skal kommunerne være af et vist format. Vælger man i stedet at lave en kommune, som ikke kan løfte disse opgaver alene, så er man forpligtet til at få løst disse opgaver ude i byen. Så mister man muligheden for at være herre i eget hus.

Men ikke mindst borgerne - og her tænker jeg i særdeleshed på dem, som er afhængige af hjælp fra det offentlige - risikerer at blive kastebold i et taktisk spil om kroner. Man kan frygte, at kommunerne laver kassetænkning på denne måde.

Det vil derfor være altafgørende, at kommunen bliver af en betragtelig størrelse, en størrelse, der muliggør, at alle de af regeringen stillede opgaver kan løses såvel økonomisk som borgermæssigt forsvarligt.

Jeg håber, at medlemmerne af Økonomiudvalget vil se længere end ud over egen næsetip, når der skal forhandles med mulige sammenlægningskommuner. Her tænker jeg bl.a. på Søren Snedkers idé om, at Faaborg skal sammenlægges med Svendborg - muligvis fordi det vil give grobund for en Venstrestyret storkommune og muligvis skabe et grundlag for, at han personligt kan komme mere i front, end det er tilfældet nu.

Eller man kunne tænke sig, at en Ove K. Pedersen vil gøre alt for at få Egebjerg med sammen med Faaborg, da det vil give Helhedslisten mulighed for en profilering via Sven Erik Linnebjerg og derved en mulighed for at sikre deres mandat i en ny storkommune.

Det er væsentligt, at det grundlag, der skal skabe de nye kommuner, alene må være de opgaver, der er stillet af regeringen, og uden det giver anledning til kassetænkning til gene og ulempe for borgerne.

Min personlige idé er en model, der hedder Faaborg, Broby, Ringe, Ryslinge, Årslev og evt. Haarby og Egebjerg. Den vil give det nødvendige power, der skal til, for at alle opgaver kan løses til fordel for borgerne.

Storkommune skal være stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce