Store mænd i Helios

Den anmelderroste film om Churchill, "Darkest Hour", er på plakaten fra mandag 19. februar. Foto: UIP

Store mænd i Helios

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg: Den kommende uge byder på film om to af verdenshistoriens meget store mænd, Stalin og Churchill, den første komisk - den anden dybt seriøs.

"Stalins Død", der vises til og med fredag 16. februar er en ærke-britisk, politisk satire med et nærmest Monty Pythonsk udtryk. Filmen er instrueret af Armando Iannucci, kongen af den politiske satire, og med bl.a. Michael Palin på rollelisten er der dømt gymnastik for lattermusklerne.

Det russiske kulturministerium kan dog ikke se komikken og har ifølge nyhedsbureauet Tass forbudt filmen i Rusland med argumenter som, at filmen er lavet for at sprede had og fjendskab, at den krænker det russiske folks værdighed og fremmer etnisk og socialt mindreværd.

Fra mandag 19. februar vises "Darkest Hour". Den handler om Winston Churchill med Gary Oldman i hovedrollen, og han har leveret en præstation, der har ført til en Golden Globe-statuette samt en Oscar-nominering. Filmen er i øvrigt nomineret til hele seks Oscars, blandt andet "Bedste film". Ud over priser og nomineringer vælter filmen også i flotte anmeldelser.

Filmen foregår i maj 1940, hvor katastrofen er umiddelbart forestående for England og Frankrig. I denne situation bliver Winston Churchill tilbudt at tage roret som britisk premierminister. Kongen er ikke begejstret for ham, hans egne partifæller er ikke begejstrede for ham, men han påtager sig ansvaret. Instruktøren Joe Wright tager publikum med ind i Winston Churchills soveværelse i hælene på hans sekretær, ind i Downing Street 10 og ned i bunkeren, hvor Churchill mødtes med krigskabinettet for at træffe de store afgørelser om tusinder af menneskers liv og død - og krig eller fred. Ud over Gary Oldman ses en perlerække af skuespillere på rollelisten, og biografens historieinteresserede gæster af den ældre årgang får glæde af eftermiddagsforestillingen torsdag 22. februar kl. 14.

Og da vinterferien jo er i fuld gang, vises der to børnefilm hver dag kl. 14, "Coco" og "Hodja fra Pjort".

"Stalins Død" giver et satirisk indblik i det vanvittige spil, der foregik i Sovjetunionen efter Stalins død i 1953, hvor personlige agendaer og udspekulerede bagholdsangreb overskygger politisk fremdrift. Foto: Camera
Der er to spritnye animationsfilm på plakaten i vinterferien, den ene er Ole Lund Kirkegaards
Der er to spritnye animationsfilm på plakaten i vinterferien, den ene er Ole Lund Kirkegaards "Hodja fra Pjort". Foto: UIP

Store mænd i Helios

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce