Stor udfordring at sælge sygehus


Stor udfordring at sælge sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg Sygehus er på 12.200 kvadratmeter, og det er et stort areal for en køber i forhold til byens størrelse

FAABORG: 12.200 kvadratmeter.

Så stort er Faaborg Sygehus, som regionen vil lukke og sælge senest i år 2012.

Spørgsmålet er så, hvem der ser muligheder i, at så mange kvadratmeter er samlet på et sted - og derfor har mod på at købe sygehuset.

Eksempelvis kunne man lave 120 lejligheder på 100 kvadratmeter.

Men vil der overhovedet være efterspørgsel efter så mange nye, store lejligheder på én gang i en by med ikke mange flere end 7000 indbyggere?

- Det er en udfordring, når der lige pludselig skal findes alternativ anvendelse af så stor en mængde kvadratmeter i en mindre by som Faaborg, fastslår Peter Mahony.

Han er direktør for erhvervsmægler Colliers Hans Vestergaard A/S i Odense, der har tidligere erfaring med sygehussalg, idet virksomheden stod for salget af Bogense Sygehus.

Entreprenør Ole Billum i Faaborg er enig med Peter Mahony.

- Det er en kæmpe udfordring. Det er jo en stor bygning, siger Ole Billum, der pointerer, at der ligger en stor opgave for køber i at skulle lave det store sygehus om i ét hug.

Ole Billum vil ikke afvise, at han selv kunne være interesseret i at købe. Men i første omgang vil han gerne se noget konkret salgsmateriale.

Moderne ældreboliger

Et kompleks med ældreboliger på en ny og mere moderne måde i forhold til tidligere set i kommunen er en ide, som i øjeblikket spøger i Ole Billums hoved.

- Der bliver flere ældre. Så det er ikke umuligt. Og placeringen er god i forhold til handelslivet, siger Ole Billum.

Afdelingschef i Region Syddanmark Poul Bisgaard siger, at regionen har to veje at gå i forhold til at sælge sygehuset.

- Enten kan regionen sige til sig selv, at den ikke har en klap forstand på at sælge sygehuse og i stedet overlade det hele til professionelle rådgivere, siger Poul Bisgaard, inden han skitserer den anden vej, som er, at regionen kan vælge selv at udvikle sygehuset til et nyt formål, inden man sætter det til salg.

Højere pris og flere risici

Derved vil regionen kunne få en højere pris for salget.

Men ved denne løsning er der også flere risici at tage for regionen, mener Peter Mahony.

- Det er ikke så tit, at offentlige instanser går ind i udviklingsprojekter, lyder Peter Mahonys erfaring.

Mange ting kan nemlig have ændret sig, fra man går i gang med et projekt og til det står færdigt: Materialepriserne, lovgivningen og efterspørgslen kan have ændret sig.

Samtidig kan det blive nødvendigt med nye kommunal- og lokalplaner.

Alt sammen usikre faktorer som man slipper for ved at sælge med det samme, og så overlade det til køberen at udvikle ejendommen.

Offentligt udbud

Peter Mahony forklarer, at det normale ved salg af offentlige bygninger er, at ejendommen kommer i offentligt udbud, og der udformes et prospekt, der synliggør mulighederne i ejendommen.

- Det sikrer, at alle som kan formodes at have interesse i ejendommen også får kendskab til den, så det sikres, at det offentlige får den højest mulige pris for ejendommen, forklarer Peter Mahony.

Stor udfordring at sælge sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce