Stor søgning til sommerlejr


Stor søgning til sommerlejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

150 elever fra 7. og 8. klasse deltager i ungdomsskolens store satsning, og andre 20 børn står på venteliste

FAABORG-MIDTFYN: Sommerferien står for døren, og dermed kan børn og unge i Faaborg-Midtfyn se frem til at glemme læsebøger og matematikopgaver for en stund. Men det er ikke altid nemt at finde på noget at lave, og nogle ender med at hænge på gadehjørnerne.

Derfor har den kommunale ungdomsskole besluttet sig for at arrangere en stor sportssommerlejr for elever i 7. og 8. klasse. Det bliver den første af sin slags og finder sted i uge 27 med base på Nr. Broby Fri- og Efterskole. Dog vil det være nødvendigt at køre deltagerne til nogle af aktiviteterne, for eksempel gokart, fortæller pædagogisk medarbejder i ungdomsskolen, Torben Marker.

- Hensigten er at give de unge en god oplevelse, og samtidig give dem mulighed for at lære en masse nye mennesker at kende på tværs af de gamle kommunegrænser, fortæller han.

Deltagere betaler selv

Idéen opstod under en julefrokost, og den har vist sig at være populær blandt de unge. Således har 150 elever fra alle egne af kommunen meldt sig til, mens yderligere 20 er skrevet op på venteliste. Og det på trods af, at hver deltager selv skal betale 400 kroner for at være med.

- Vi er meget overraskede over, hvor hurtigt det er gået med at skaffe deltagere nok. På forhånd havde vi besluttet os for at begrænse det til 7. og 8. klasse. Ellers kunne det have vokset sig alt for stort, siger Torben Marker, der betegner sommerlejren som ungdomsskolens suverænt største satsning i 2008.

Deltagerne mødes mandag og tager først hjem igen torsdag, når de har sovet ud oven på den store afslutningsfest, der naturligvis er både alkohol- og rygefri. Inden da vil de få mulighed for at prøve en lang række alternative sportsgrene som for eksempel svæveflyvning, fægtning, undervandsrugby og yoga.

Eleverne har på forhånd lavet en prioriteret liste, og ud fra det forsøger arrangørerne at strikke et program sammen til hver enkelt. Samtidig har de haft mulighed for at ønske, hvem de skal sove sammen med på efterskolen, fortæller Torben Marker.

Sport og sjov

Ud over sportsaktiviteter er der planlagt en række foredrag om for eksempel mobning, mens aftenerne står i hyggens tegn. Tirsdag adskiller sig ved, at hele dagen er afsat til fællesaktiviteter, som blandt andet omfatter salsa-dans og rapelling.

Ungdomsskolen har i vid udstrækning valgt at samarbejde med lokale klubber og foreninger, som stiller instruktører til rådighed. Derudover bliver der et hold bestående af tre ansatte fra ungdomsskolen, som skal forsøge at binde det hele sammen.

Selv om sommerlejren på forhånd tegner sig til at blive en succes, er der endnu ikke taget stilling til, om den vender tilbage næste år.

- Nu skal vi først se, om vi kan finde ud af at arbejde sammen om noget så stort. Men det forventer jeg, vi kan. Det er heller ikke helt billigt at arrangere, så økonomien skal også være til stede, siger han og tilføjer, at skolen har udgifter for cirka 175.000 kroner.

Stor søgning til sommerlejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce