Stor interesse for lærerstillinger


Stor interesse for lærerstillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoler i Allested og Faaborg jubler over antallet af ansøgninger. Besparelser på skoleområdet kan spille ind

FAABORG-MIDTFYN: Der må handling til, nu. Så klart lød budskabet tidligere på året fra formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

Årsagen var en undersøgelse foretaget af foreningen selv, der viste en stigende lærermangel flere steder i landet. På Fyn er situationen dog en anden, ikke mindst i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor man flere steder nærmest vader i kvalificerede ansøgninger til ledige stillinger.

- Det har været helt overvældende, fortæller inspektør på Nordskolerne i Nr. Broby og Allested, John Jakobsen.

Før sommerferien blev der annonceret med to lærerstillinger på afdelingen i Allested, hvoraf den ene oven i købet var begrænset til et år. Alligevel resulterede det i hele 105 ansøgninger. En del af kandidaterne var nyuddannede, men der var også mere erfarne kræfter iblandt.

- Den ene af de to, vi har ansat, kommer fra en stilling som lærer på Sjælland. Men det er begge to meget kvalificerede folk, siger han.

Nervøs uden grund

Begejstringen deles af Karin Basse, der er leder af Faaborg Sundskole.

- Vi slog en stilling op i løbet af sommerferien, og for at være helt ærlig var jeg lidt nervøs for, om der nu også var nogen, der lagde mærke til det. Det må man sige, der var, konstaterer hun.

Hele 59 personer ønskede at komme i betragtning, selv om der også her var tale om en tidsbegrænset stilling. Samtidig modtager skolen jævnligt uopfordrede ansøgninger.

Formanden for den lokale skolekreds, Irma Trebbien, ser heller ingen tegn på, at tendensen på landsplan slår igennem i Faaborg-Midtfyn. Selv forklarer hun det blandt andet med, at der findes to lærerseminarier på Fyn.

- Når man først har slået sig ned et sted med sin ægtefælle, er man måske ikke så tilbøjelig til at flytte igen, når uddannelsen er gjort færdig. Men jeg tror også, at de mange ansøgninger er et resultat af, at Faaborg-Midtfyn Kommune har sparet på skoleområdet. Der er ganske enkelt færre stillinger at gå efter, forklarer hun.

Ifølge kommunens afdeling for undervisning skal der spares cirka otte millioner kroner i år på skolerne. Det svarer groft sagt til 20 stillinger.
Undersøgelsen
I foråret offentliggjorde Danmarks Lærerforening en undersøgelse, der bygger på svar fra 97 af landets kommuner.

Den viser, at lærermangel er et stigende problem på landsplan. I januar var der i alt 181 ubesatte stillinger. Dertil kom 2099 stillinger, der var besat af personer uden en læreruddannelse.

Undersøgelsen viser også, at manglen på uddannede lærere er ujævnt fordelt. I Faaborg-Midtfyn var kun 1,7 procent af stillingerne besat til anden side. Værst så det ud i Gribskov og Halnæs kommuner, hvor op mod 20 procent af lærerne havde en anden uddannelse.

Sparekrav kan mærkes

Alene på Faaborg Sundskole har man undladt at genopslå tre stillinger, så man nu er nede på at have 36 lærere, fortæller Karin Basse.

Hun kan også få øje på en anden årsag til de mange ansøgninger, nemlig at man som arbejdssøgende bliver presset til at skrive et bestemt antal ansøgninger om ugen.

- Det ses tydeligt, fordi en del af ansøgningerne ikke er målrettet en bestemt skole, siger hun.

På Tre Ege Skolen i den tidligere Ryslinge Kommune havde man heller ikke de store problemer, da der for nylig blev slået to stillinger op. Den ene rettede sig alene mod naturfag, og her var feltet af ansøgere dog mere begrænset, oplyser skoleleder Marianne Aagaard.

Stor interesse for lærerstillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce