Faaborg: Faaborgenserne har taget vel imod deres nye film- og kulturhus, selv kritikken af Helios' plastikindpakning er forstummet, mens byen i stedet glæder sig over to biografsale i drift så godt som hver eneste dag, jævnlige koncerter og andre show, mødefaciliteter og ikke mindst et levende caféliv.

I lørdags blev årsdagen for det nye Helios' indvielse markeret med en festlig sammenkomst for husets støtter. TV2-journalisten Teddy Bruslund gav den på charmerende vis som vært, hvor han fra scenen interviewede den celebre formandsrække tidligere rektor Claus Jensen, direktør Svend Erik Andersen og læge Lars Kensmark.

Claus Jensen betroede forsamlingen, at han slet ikke havde ønsket at være formand. Han lod sig kun vælge til bestyrelsen for at slippe for en ny turistkontorsag:

- Der har været en berusende begejstring om Helios. Den har jeg nydt. Kontrapunktet var den surhed, der var i byen i forbindelse med flytningen af Turistkontoret, den værste tid, jeg har oplevet i Faaborg, sagde han.

Den nye formand Lars Kensmark spåede, at Helios vil udvikle sig meget over de næste 10 år.

- Jeg tror, vi vil se Helios som sportsarena for E-games. Her vil man kunne sidde og se hold fra Faaborg slå modspillere fra den anden side af jorden i Fifa og adventuregames, lød visionen blandt andet.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.