Støberigrund får nyt liv: Rift om lejeboliger i prestigebyggeri i Ringe

De sidste småting er ved at blive gjort færdige, de fleste håndværkere har pakket sammen, og inden længe kan de første beboere flytte ind i Støberiet. Foto: René Johansen

Støberigrund får nyt liv: Rift om lejeboliger i prestigebyggeri i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Interessen for de nye lejligheder på støberigrunden i Ringe er stor. 32 er lejet ud, og 8. februar flytter de første ind. Det er både unge og ældre, lyder det fra boligforeningen FAB, der forventer alt udlejet om tre måneder.

Ringe: Begejstringen var stor, da tegningerne til Fyns Almennyttige Boligselskabs (FAB) lejlighedsbyggeri på støberigrunden blev offentliggjort for snart tre år siden.

Interessen for de 46 lejligheder, som har fået navnet "Støberiet" på grund af områdets historie, er bestemt ikke dalet i takt med at byggeriet har rejst sig, og nu står byggeriet færdig, oplyser teknisk chef i Fyns Almennyttige Boligselskab, Jens Svane.

- Vi har på nuværende tidspunkt 31-32 lejligheder, der flyttes ind i den 8. februar. Vi har andre af lejlighederne ude i tilbud, men det tager alt sammen lidt tid med det almene system, siger den tekniske chef.

- Men vi forventer, at i løbet af tre måneder har vi lejet det hele ud, og det er det, vi har forudset fra start, tilføjer han.

Vi får mange positive tilkendegivelser, og vi er stolte af det. Det spiller godt op til området, og løfter det rigtig fint. En ting er at se sådan et byggeri på en tegning, noget andet er at se det en til en, og vi er meget glade for det færdige resultat
Jens Svane, Fyns Almennyttige Boligselskab
Støberiet
Byggeriet af de 46 lejligheder koster 95 millioner kroner.

Faaborg-Midtfyn Kommune har bidraget med 10 procent af byggesummen.

Det er blandt andet sket ved, at kommunen har købt støberigrunden og overdraget den til boligselskabet.

Med i byggeprojektet er også en renovering og bevarelse af det gamle gasværk.

Det er blevet til et fælleshus til brug for beboerne i lejlighederne.
I midten af byggeriet er der anlagt en legeplads. Foto: René Johansen
I midten af byggeriet er der anlagt en legeplads. Foto: René Johansen

Stor interesse

To gange har boligselskabet holdt åbent hus i prøvelejligheder, og begge gange har folk stået i kø for at se de nye boliger. Det seneste arrangement fandt sted for et par uger siden, hvor mellem 150 og 200 nysgerrige lagde vejen forbi.

- Der er meget stor interesse for lejlighederne, og vores indtryk er, at folk også gerne vil se dem, fordi det kan være der, de skal skrives op til at bo om to-tre-fire år eller nogen tænker på at sælge hus og så flytte derned, forklarer Jens Svane, som samtidig understreger, at den store efterspørgsel efter lejlighederne ikke skal hindre folk i at henvende sig, hvis man er interesseret i en lejlighed.

- Det er ikke noget, vi laver statistik på, men mange af dem, der nu flytter ind, er lokale. De fleste er 65+, men der er faktisk også en del yngre mennesker. Det er mere spredt, end vi havde troet ud fra den interesse, der har været til åbent hus, lyder det fra Jens Svane.

Han har også noteret sig de mange roser, som selve byggeriet har fået.

- Vi får mange positive tilkendegivelser, og vi er stolte af det. Det spiller godt op til området og løfter det rigtig fint. En ting er at se sådan et byggeri på en tegning, noget andet er at se det en til en, og vi er meget glade for det færdige resultat, lyder det fra ham.

Den rustikke del går igen flere steder. Skurene rundt om lejlighedsbyggeriet viser med tydelighed, at der tidligere lå et jernstøberi på stedet. Foto: René Johansen
Den rustikke del går igen flere steder. Skurene rundt om lejlighedsbyggeriet viser med tydelighed, at der tidligere lå et jernstøberi på stedet. Foto: René Johansen

Det grønne kommer

Selv om lejlighederne er gjort færdige og hovedentreprenøren gør klar til overdragelse med udgangen af januar, så mangler der fortsat lidt med udenoms-arealerne.

- Man vil kunne se, at alle bede er markeret, men vi har ikke kunne afslutte beplantningen. Vi kan ikke arbejde i jorden og så græs, før vi kommer hen til foråret, bemærker Jens Svane.

- Vi mangler også et ekstra lag asfalt på vejen, men det kan vi ikke lægge på, før der er mindst 7-8 grader døgnet rundt. Så den sidste finish kommer først efter, at folk er flyttet ind, men det vidste vi godt med den her årstid, siger Jens Svane, som sender fire-fem medarbejder til Støberiet den 8. februar.

Her får de blandt andet til opgave at instruere lejerne i, hvordan det tekniske i lejlighederne virker.

Støberigrund får nyt liv: Rift om lejeboliger i prestigebyggeri i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce