Åbent Hus i det nye almennyttige boliger på Støberiet i Ringe trak over 200 nysgerrige.

Ringe: Den røde løber var rullet ud, og den blev i den grad betrådt, da der lørdag formiddag var åbent hus i det nye almennyttige boligbyggeri på på den gamle støberigrund i Ringe.

Der var ikke noget tælleapparat, men der var kø for at komme ind, og skønsmæssigt benyttede mellem 200 og 300 lejligheden til at tage de nye boliger i nærmere øjesyn.

I alt bliver der 46 nye lejligheder, alle med terrasser eller altan. Boligforeningens medlemmer får desuden adgang til fælleshuset, der er indrettet i det gamle gasværk, hvor der blandt andet bliver et festlokale og et gæsteværelse, som kan lejes for et beskedent beløb.

Prisen for en lejlighed på cirka 100 kvadratmeter havner omkring de 7000 kroner om måneden plus forbrug, kunne Jens Svane, der er teknisk chef i Fyns Almennyttige Boligselskab, fortælle. Han måtte i øvrigt stå på mål for den rustikke byggestil - ikke mindst betonaltanerne var der mange kommentarer til.

- Dem, er der mange, der har mening om både i den ene og anden retning. Altanerne har arkitekten designet sådan, fordi de skal være med til at fortælle historien - det er jo et gammelt støberi, der har ligget her, så det må godt være lidt rustikt, siger Jens Svane.

Indflytning i februar

Der mangler stadig en del jordarbejde, inden de udendørs faciliteter er på plads. Men går alt som planlagt, flytter de første ind den 15. februar 2018.

- Vi har cirka 100 stående på venteliste, og vi begynder at sende tilbud ud til folk i næste uge. Men man skal ikke afholde sig fra at lade sig skrive op, for der er altid nogen, der springer fra, siger Jens Svane.

En af dem, der allerede står på listen er pædagog Ulla Isager (71). Hun kan faktisk rigtig godt lide den rustikke byggestil.

- Den tiltaler mig. Jeg bor i eget hus her i Ringe og kunne godt tænke mig noget, der er mindre og som ligger mere centralt. Jeg hæfter mig især ved, at toget holder lige derovre. Jeg kan komme til Odense og København på ingen tid. De boliger her er de mest spændende, der er i Ringe i øjeblikket, og jeg håber, klientellet bliver en blanding af unge og gamle, siger hun.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.