FAABORG: Råb, lyden af træningssko der pibende strejfer gulvet og en flok svedige spillere, der tonser rundt på banen.

Det lyder som en hvilken som helst dag i Faaborg Hallen. Men spillerne på banen er ikke lokale kendinge, men herrehåndboldlandsholdet, der i denne uge er flyttet til Faaborg for at træne op til OL i Beijing.

- Vi træner tre-fire timer om dagen, og så kan jeg godt lide, at der også er mulighed for at lave andre ting. For eksempel har vi været ude og dyrke vandsport, og hvis det er godt vejr, kan vi sejle ud til øerne, siger landstræner Ulrik Wilbek om grunden til at valget faldt på Faaborg.

Det var Claus Brunse fra Hotel Faaborg Fjord, der kontaktede landstræneren for at foreslå Faaborg som træningsby og hotellet som base.

- Drengene synes, det er fedt, så der er ingen tvivl om, at de kommer igen. Spørgsmålet er bare hvornår, forsikrer han.

Skoleklasse i autografkø

Til og med i morgen kan man altså være heldig at støde på Joachim Boldsen, Bo Spellerberg og andre landsholdspillere i byen. Et helt sikkert mødested er Faaborg Hallen, hvor holdet hver dag træner fra klokken 10-12.

Og det har eleverne fra Sundskolen da også fundet ud af. Efter gårsdagens træning stod 4. b pænt i kø med blokke, blyanter og mobiltelefoner for at få spillernes autografer og billeder, mens en flok piger forventningsfuldt ventede ved hallens indgang.
  • Fyens Stiftstidende