Stjerne- stunder


Stjerne- stunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HVIS MAN som jeg er et sted dér i 40'erne, ja, så er der ikke de tilskudsformer fra det offentlige for at få folk i arbejde eller for at udvikle et område, man ikke har oplevet i det danske samfund gennem årene.

Tiltag, som ofte har været meget dyre, når det eksempelvis skulle gøres op, hvor meget en arbejdsplads egentlig kostede - og tiltag, som ofte døde med det samme, der blev lukket for strømmen af offentlige kroner.

Der var simpelthen ikke nok realiteter og visioner - og nok naturlighed - til, at initiativerne kunne få deres eget liv.

På den baggrund er jeg ofte noget skeptisk, når nye offentlige midler udbydes - og mere eller mindre kunstige projekter trylles frem for at få del i disse penge.

NOGEN GANGE er det imidlertid rart, at ens skepsis kan blive gjort til skamme!

I denne tid er det sydfynske - og ikke mindst Faaborg - nærmest oversvømmet af filmfolk i direkte forbindelse med EU Mål2-projektet FilmFyn. Lige nu arbejdes der således blandt andet heftigt med optagelser ved Horne Kirke og i de nye studier i Fjellebroen.

De visioner, som initiativtagerne slog på - og som jeg i hvert fald personligt havde noget svært ved "at sluge" i starten - om, at FilmFyn-projektet kunne gøre Sydfyn til et eksklusivt filmmekka virker pludselig ikke længere så urealistiske.

Det er egentlig helt naturligt, at egnens smukke omgivelser - både når det gælder natur og byer - indtages af filmfolk.

Billedkunstnere har gennem årene taget det sydfynske til deres hjerter og brugt egnen som inspirationskilde. Det samme gør filmkunstnerne nu - med samme intensitet og naturlighed.

VED PREMIEREN på den første FilmFyn-produktion, "De grønne slagtere", i Helios var min første indskydelse: En flot afslutning på FilmFyn-projektet.

Men nu kan det altså meget vel vise sig, at den premiere blot var den første filmstjernestund for området - og ikke mindst for Faaborg, hvor FilmFyn jo har administrationskontor midt i byen.

Og hvad var franske St. Tropez i øvrigt, inden den blev filmstjernernes franske darling-by? Jah, rent faktisk ikke andet end en lille, ukendt fiskerby!

Karsten L. Sørensen er Fyens Stiftstidendes områderedaktør i Faaborg.

Stjerne- stunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce