Statsvejene fyldt med bump

Vejdirektoratet undersøgte sidst vejnettet med udgangen af 2006, og der viste det sig, at stats- vejene i Faaborg-Midtfyn Kommune er langt mere ujævne end den altovervejende del af vejnettet. Alle statslandevejene i kommunen, det vil sige hovedvej 8, 43 og 44, er nedslidte og derfor ujævne. kort: gert ejton

Statsvejene fyldt med bump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejene skiller sig ud ved at være mere ujævne end i resten af landet. Men der bliver ikke gjort noget nu

FAABORG-MIDTFYN: Det går ret meget op og ned, når man kører på statsvejene i Faaborg-Midtfyn.

Og her tænkes hverken på Svanninge Bakker eller andre naturlige op- og nedkørsler.

Nej, statsvejene er generelt så ujævne her i området, at Vejdirektoratet har givet dem enten gule eller røde farver på direktoratets oversigtskort over vejstandarden.

Langt de fleste øvrige statsveje i Danmark er grønne - hvilket betyder langt mindre ujævne.

De udsatte amtsveje, der er tale om, er de gamle amtsveje, som går fra Odense til Faaborg, rute 43, Faaborg-Svendborg, rute 44, og Bøjden-Nyborg, rute 8.

- Vi har overtaget vejene ved årsskiftet 06-07, og tilstanden stammer fra, da vi overtog dem fra Fyns Amt. Igennem de seneste år er der lavet nogle mindre reparationer på de pågældende veje, fortæller driftschef i Vejdirektoratet Niels Christian Skov Nielsen.

Slitage gør ujævn

Vejene bliver ujævne efterhånden, som de bliver slidte. Man regner med, at belægningen trænger til at bli- ve skiftet efter omkring 12 år. Men nogle gange kan det gå stærkere som eksempelvis Sundvejen, som er markeret med rødt hos Vejdirektoratet. Den er ikke mere end fem år gammel og er alligevel aldeles ujævn - som Stiftstidende også har skrevet om tidligere.

Farverne på Vejdirektoratets oversigt kommer efter, hvor mange ujævnheder, der er på vejene.

Der bliver simpelthen målt, hvor meget af en vej, som går opad.

- Det gennemsnitlige tal for de danske statsveje er, at 1,34 meter vej går opad på en kilometer. Når tallet kommer over 2,5, som det gør, når vejene bliver markeret med rødt, er de ret ujævne, siger Niels Christian Skov Nielsen.

Gør ikke noget ved det

Han understreger dog, at de ujævne veje her i området ikke er en sikkerhedsrisiko.

Siden Vejdirektoratet overtog ansvaret for vejene er der blevet lavet nogle mindre reparationer af vejene, men intet større udglatningsarbejde.

- Vi har heller ikke sat noget på budgettet nu. Men vejene indgår jo sammen med alle de andre veje i vores vurdering, når vi skal lave budgetter for næste år, siger Niels Christian Skov Nielsen.

Han er dog langt fra sikker på, at de syd- og midtfynske landeveje kommer på budgettet til næste år.

- Nu er det jo ikke de af vores veje med allermest trafik på. Det skal vi jo også tænke på. Og ujævnhederne er som sagt ikke farlige, konstaterer han.

Statsvejene fyldt med bump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce