Kommunen giver grønt lys for to stadepladser i Havneparken i Faaborg

Det vil stadig være muligt at købe en is eller en vand i Havneparken i den kommende sommer.

Hvis man vil have en kølig pilsner, skal man selv tage den med. Enhver form for salg af alkoholiske drikke er forbudt fra stadepladserne.

Det opstillede materiel på stadepladserne skal kunne fjernes eller flyttes i forbindelse med andre arrangementer i Havneparken.

Stadeholderne skal opsætte affaldsstativer og fjerne affald, der kommer fra de varer, som sælges fra stadepladserne.

Prisen for stadepladserne er 2.450 kroner for en sæson samt elforbrug, hvis der kommer noget sådant.

Pladserne var også udbudt sidste år, og den ene afsat til isbod. Kommunen har gennemført en evaluering, som mest har rummet positive kommentarer.

Der har dog været en enkelt kritisk røst, som går på, at nogen etablerer et udsalgssted i højsæsonen, men lukker ned i lavsæsonen, hvor der er få indtægter.

Samlet set vurderer afdelingen Natur og Landskab, at stadepladser er til fordel for byen, på samme måde som torvesalg og pop-up butikker i øvrigt.

Stadeholderen fra i fjor, Mads Holdgaard, har et ønske om at leje en stadeplads igen i 2016.

Angående placeringen er der et ønske fra stadeholder om at flytte stadepladsen længere ned mod Langelinje og Havnebadet. Det vil give en større sammenhæng med aktiviteterne på Havnebadet.

Teknik- og Miljøudvalget fastholder, at stadepladserne skal være i den vestlige ende af Havneparken, men dog med mulighed for eventuelt at rykke lidt tættere på Havnebadet. (milo)

  • Lorenzen_Michael

    Af:

    Arbejder især med det teknik-, miljø- og havnespørgsmål samt natur på Faaborg-redaktionen.