Sport i naturlige omgivelser


Sport i naturlige omgivelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bør være flere udendørs fritidstilbud, mener kommunen, der går med planer om et såkaldt friluftseksperimentarium

FAABORG-MIDTFYN: For at kunne tiltrække nye borgere og værne om de nuværende, skal Faaborg-Midtfyn Kommune kunne tilbude et bredt spektrum af fremragende friluftsoplevelser.

Sådan lyder ordene i kommunes nye fritidsstrategi, hvor Kultur- og Fritidsudvalget har opsat en række mål for, hvordan kommunen skal udvikle sig i fremtiden.

Én af idéerne er at åbne et friluftseksperimentarium, der skal være centrum for friluftsaktiviteter som træklatring, rollespil og mountainbiking.

Det fortæller formand for Kultur- og Fritidudvalget Lene Høsthaab.

- Vi vil gerne udnytte de muligheder, der er i naturen. Motion er jo en del af grundfilosofien i disse tider, og vi har lyst til at lave nogle fritidstilbud, der er lidt anderledes, siger hun.

Ingen efterspørgsel

Ifølge formanden er initiativet ikke et udtryk for, at borgerne i kommunen har efterspurgt flere udendørsaktiviteter.

- Det er faktisk den anden vej rundt. Vi vil som kommune gerne komme med nogle tilbud, som så kan gå hen og blive rigtig populære. Folk ved jo ikke altid, hvad de ønsker, før de har det. Men vi er selvfølgelig nødt til at have opbakning for at kunne gå videre, siger hun.

Ifølge fritidskonsulent i kommunen Evald Iversen kræver idéen også, at kommunen får hjælp fra samarbejdspartnere i form af for eksempel DGI eller Syddansk Universitet.

Fritid i opbrud

- Vi skal først og fremmest i dialog med nogle af de eksisterende faciliteter for at undersøge, hvad behovet er. Herefter skal vi have fat på nogle samarbejdspartnere, så vi kan skabe noget i fællesskab. Men vi kan se at fritidslivet er i opbrud, hvor folk har lyst til at prøve nye ting af. Og det vil vi gerne imødekomme, siger han.

Idéen om friluftseksperimentariet bliver taget op på et møde i kommunalbestyrelsen den 10. juni og kommer herefter i offentlig høring fra den 15. juni- 15. september.

Sport i naturlige omgivelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce