Spøgelser på vagt


Spøgelser på vagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GYSELIGT: Egeskovs parkspøgelser nyder det skumle job
Pludselig flår en kutteklædt skikkelse løvet til side i labyrinten, fægter ud efter børnene og brøler WØAAAHHH!

Børnene er forberedte på forskrækkelsen, men det virker alligevel. De farer sammen i et kollektivt hyl efterfulgt af en forløsende latter.

Sekundet efter er spøgelset væk igen. Skjult bag løvet i de metertykke hække bevæger gespensterne sig lydløst rundt for pludselig at fare frem et andet og helt uventet sted på stisystemet bag den gamle renaissancehave.

Forvandlingen

En halv times tid forinden var der ikke meget gys og gru over de to unge mænd. Men med enkle midler og en vis sans for uhygge forvandler de en onsdag aften på Egeskov til en uforglemmelig oplevelse for børn og voksne.

Kristian og Paw hedder de - de midtfynske barndomsvenner på 20 år, der har rang af henholdsvis overspøgelse og spøgeassistent. Vi møder dem i tehuset, hvor de klæder om og sminker sig, inden det går løs ude på stierne.

- Det er mægtig morsomt. Når først man har overvundet sig selv med de to første forskrækkelser, så kører det bare, siger Paw, der smiler stort, mens han tværer sort og armygrøn ansigtsfarve rundt i hele hovedet.

Paw er under oplæring, mens Kristian går igen på tredje år.

- Det er børn på 6-12 år, der er vores største fans. Men jeg synes faktisk, det sjoveste er at forskrække de voksne, erkender Kristian.

Han binder et tykt reb om maven og tager metalkors om halsen, og så får den ellers ikke for lidt med camouflagefarven.

Kommandocentralen

Den gamle træhytte med de kongelige signaturer på væggene fungerer også som kontrolrum for diverse elektroniske spøgeeffekter. Alt det tekniske bestyres af musumsleder Jørgen Johansen.

- Det drejer sig om Dracula-brølet, stroboskoplamperne og røgmaskinen, forklarer Jørgen Johansen og kommer uforvarende til at aktivere alle effekterne i utide.

OOAHAHAHAHA runger Grevens velkendte Dracula-brøl fra højttalerne mellem træerne, mens neonlyset skærer sig ildevarslende igennem det tykke røgslør, der omgående omklamrer stien.

- Hov, det var ikke meningen, siger museumslederen og afbryder sceneriet igen ved et tryk på en knap.

Først skal spøgelserne jo lige være klar.

En spøgestrategi

- Så! Er jeg smuk nu, spørger Kristian.

Makkeren nikker. Det er okay. Så mangler der bare lidt mental opvarmning. En spøgestrategi for denne onsdag aften, hvor stierne er smattede af regnen. De to bliver enige om at koncentrere sig om området lige omkring tehuset.

- Vi prøver at undgå at springe ud foran de mindste børn, men det kan være svært at holde øje med, siger Kristian og fortæller, at det hænder, forældre klager over, at deres pode er blevet skræmt fra vid og sans.

Spøgerierne foregår af samme grund i en afgrænset del af parken, så småbørnsforældrene kan undgå at komme der.

Grevens idé

Ud af røgdisen dukker pludselig Greve Michael Ahlefeldt. Han morer sig stort over publikums hylen og de små forskrækkede hop, som selv granvoksne mænd må give, når spøgelserne overrumpler dem.

- Det er jo fantastisk, hvad man kan opnå med relativt enkle midler, konstaterer han og bekræfter, at aftenarrangementets gys- og gruindslag er hans opfindelse.

- Vi havde jo ikke noget slotsspøgelse på Egeskov, så derfor måtte jeg opfinde det selv, forklarer Michael Ahlefeldt.

- Men folk tror altså ikke på én, når man siger, at man er ansat som spøgelse, lyder det fra de to gutter, der ganske vist også passer et par mere fredelige jobs som sommermedarbejdere på veteranmuseet.

Spøgelser på vagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce