Spillere bremser fodboldfusion


Spillere bremser fodboldfusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEJTAK: De fåborgensiske fodboldklubber skrinlægger planerne om at samarbejde
FAABORG:Der bliver ikke noget fælles fåborgensisk fodboldhold at heppe på i fremtiden. Den arbejdsgruppe, kommunens seks foldboldklubber sidste år satte til at undersøge mulighederne for et udvidet samarbejde, har stillet støvlerne på hylden.

Det er klubbernes spillere, der har sagt nej tak til at tørne ud for et fælles seniorhold.

- Vi har sendt planerne ud til en række høringer, og spillerne har ikke været med på ideen, fortæller Jan Hansen, formand for Korinth IF's seniorudvalg og medlem af arbejdsgruppen.

Gruppen startede med at kigge på mulighederne for et samarbejde sidste år. Man har arbejdet med flere modeller, blandt andet en egentlig sammenlægning af klubberne, men også med en idé om at lave et fælles førstehold, som det kendes fra FCKøbenhavn og FC Midtjylland.

Men ingen af planerne fandt altså nåde for spillernes blikke, og Åge Pedersen, der spiller på Faaborg B&IF's førstehold, forklarer hvorfor:

- Det er et spørgsmål om følelser. Hvis vi fusionerer, mister vi klubfølelsen og den gode rivalisering, der er mellem klubberne.

Rent sportsligt mener Åge Pedersen ikke, klubbernevil få noget ud af et samarbejde.

-IFB&IF har vi haft det svært med nedrykning og spillere, der har forladt klubben. Men nu har vi fået nogle unge spillere, der har genskabt holdånden. Det arbejde ville være forgæves, hvis vi skulle lægges sammen med de andre klubber, vurderer han, og tilføjer:

- Jeg tror heller ikke, Horne-spillerne for eksempel vil have lyst til at spille i Faaborg.

Ambitionerne mangler

Hans Engberg fra FB&IF, der også er medlem af arbejdsgruppen, ærgrer sig over spillernes holdning, men erkender, at der ikke er noget at gøre ved det.

- Sådan er det, hvis spillerne ikke har de sportslige ambitioner.Men hvis vi vil have et hold på Danmarksserie-niveau i Faaborg, er vi nødt til at samarbejde, erklærer han.

Men selv om fusionsplanerne nu er skrinlagt, understreger arbejdsgruppens medlemmer, at de sagtens kan blive fundet frem igen.

- Der har været et rigtigt godt arbejdsklima mellem klubberne, det bedste i de 20 år, jeg har været med, siger Hans Martin Møller, næstformand i Horne fS.

- Vi har aftalt at mødes løbende, og når tiden er moden og hvis ønsket er der, kan vi tage hul på et udvide samarbejdet igen, konstaterer han.

Spillere bremser fodboldfusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce