Sparekniven skal hvæsses i 2009


Sparekniven skal hvæsses i 2009

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver knap så slemt som frygtet, men Faaborg-Midtfyn undgår ikke besparelser efter ny økonomiaftale med regeringen

FAABORG-MIDTFYN: Det kan godt være, at finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) og toppolitikerne i Kommunernes Landsforening (KL) siger, at den kommunale service bliver den samme i 2009 som i år.

Men både borgere og politikere i Faaborg-Midtfyn kan godt belave sig på, at der skal findes besparelser for et større millionbeløb, hvis det kommunale husholdningsbudget skal hænge sammen i 2009.

Det siger både borgmester Bo Andersen (V) og socialdemokraternes leder Hans Jørgensen ovenpå den økonomiaftale mellem kommunerne og regeringen, som blev indgået for et par dage siden.

- Vi kommer til at lave en benhård prioritering, også i 2009, og der er slet ikke midler til at udvide servicen, siger Bo Andersen.

På nuværende tidspunkt tør borgmesteren ikke sætte et præcist tal på de millionbesparelser, der skal findes i 2009. Det må afvente, at embedsmændene får regnet tallene igennem efter sommerferien. Til gengæld tøver Hans Jørgensen ikke med at spå, at politikerne skal finde besparelser for "pænt over 50 millioner kroner" i Faaborg-Midtfyn næste år.

Fattige Faaborg-Midtfyn

Når der tilsyneladende skal spares lokalt i 2009, selv om økonomiaftalen mellem regeringen og KL ellers skulle medføre samme service som i år, så har det en klar årsag:

Udgifterne til sygedagpenge, ældreplejen samt hjælp til handicappede og psykisk syge i Faaborg-Midtfyn galoperer derudaf. Og desuden, påpeger borgmesteren, så hører Faaborg-Midtfyn bare ikke til blandt landets mest velbjærgede kommuner.

Dertil skal lægges, at det ifølge Bo Andersen er ret begrænset, hvor mange penge, der kan findes ved at blive bedre til at købe ind og andre "gratis" effektiviseringer, som ikke mærkes af borgerne.

Alt i alt får økonomiaftalen mellem regeringen og KL derfor denne svada med fra S-leder Hans Jørgensen:

- Jeg synes, det er en rigtig, skidt aftale, både for demokratiet og for kommunen, siger han.

Økonomisk fjernstyring

Hans Jørgensen peger på, at en del af pengene i aftalen er øremærket til bestemte formål, og det kalder Hans Jørgensen en "fjernstyring af kommunerne".

Midt i bekymringerne glæder borgmester Bo Andersen sig dog over, at sparekniven i 2009 ikke skal svinges helt så ivrigt, som han frygtede for bare et par måneder siden.

For eksempel slipper Faaborg-Midtfyn for en økonomisk øretæve på 12-14 millioner kroner næste år, fordi regeringen med den nye økonomiaftale ikke gør alvor af at skære i kommunerens tilskud i 2009, selv om en del kommuner ikke har overholdt dette års økonomiaftale mellem KL og regeringen.

Sparekniven skal hvæsses i 2009

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce