Sparekassen Sjælland-Fyn rømmer Markedspladsen

Sparekassens flot istandsatte ejendom på Markedspladsen rømmes nu for at give plads til nye lejere. Foto: Torsten Cilleborg

Sparekassen Sjælland-Fyn rømmer Markedspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 medarbejdere flyttes til Odense, og filialbygningen i Herregårdscentret bygges om, så der bliver plads til 20 ansatte mere der.

Faaborg: Sparekassen Sjælland-Fyn rømmer nu bygningen på Markedspladsen, der indtil sparekassen i 2013 blev solgt til Sparekassen Sjælland, var Sparekassen Faaborgs hovedsæde.

Rømningen, der skal give plads til en udvikling af ejendommen på Markedspladsen 15, betyder, at der skal skaffes plads til de cirka 40 medarbejdere, der i øjeblikket arbejder der i forskellige stabsfunktioner i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Planen er, at cirka 20 af stabsmedarbejdere skal blive tilbage i Faaborg. Det er folk, der primært er beskæftiget med ejendomsadministration. De får deres fremtidige kontorer i Sparekassens filial i Herregårdscentret i Faaborg, der skal igennem en omfattende renovering og modernisering, så filialen kan huse nogle flere medarbejdere.

Ifølge administrerende direktør, Lars Petersson, er de fleste af disse medarbejdere nogen, der har bopæl i Faaborg.

Markedspladsen 15
Hedengangne Sparekassen Faaborg købte ejendommen Markedspladsen 15 af Flügger A/S i 1999.I 2008 blev den efter en omfattende renovering taget i brug som hovedsæde for Sparekassen Faaborg.

I 2013 blev Sparekassen Faaborg opkøbt af Sparekassen Sjælland med hovedsæde i Holbæk.

I 2016 blev de to sparekasser fusioneret, og navnet blev Sparekassen Sjælland-Fyn.
Filialen i Herregårdscentret skal ombygges, så der bliver plads til cirka 20 flere ansatte. Foto: Torsten Cilleborg
Filialen i Herregårdscentret skal ombygges, så der bliver plads til cirka 20 flere ansatte. Foto: Torsten Cilleborg

Kan blive en win-win

Cirka 20 ansatte flyttes til Sparekassen Sjælland-Fyns hus på Søndergade i Odense. Det er typisk medarbejdere, der beskæftiger sig med produktion af lånedokumenter og den slags, forklarer Lars Petersson.

- En stor del af dem bor i Odense, så mange af vore ansatte vil få kortere vej til arbejde i fremtiden, siger han.

Manøvren betyder også, at bygningen på Markedspladsen inden længe vil stå tom, og den skal ifølge Lars Petersson ret hurtigt i spil igen.

 - Det er jo en ganske interessant ejendom, og sparekassen er klar til at investere de nødvendige millioner og indgå i et aktivt samarbejde med interesserede virksomheder - alt sammen for at sikre nye arbejdspladser på Markedspladsen i Faaborg, siger han.

Men I flytter nogle funktioner væk fra Faaborg?

-  Umiddelbart kan man sige, at der ryger nogle arbejdspladser fra Faaborg i første omgang, men målet er at lave en nettoeffekt, der vi give flere arbejdspladser i Faaborg. Vi har altså 3300 kvadratmetre, og vil gå rimelig hårdt og aktivt ud med dem. Jeg ved ikke, om vi kan tiltrække statslige arbejdspladser eller andre brancher. Men vi vil være parat til at hjælpe nogen på vej rent investeringsmæssigt, hvis der kommer nogen, der er interesseret. Hvis vi lykkes med det, bliver den en win-win for Faaborg og for os, siger han. 

Faaborg er hjerteblod

I en pressemeddelelse understreger sparekassen i øvrigt, at det er et håb og ønske, at den omfattende renovering og modernisering i Herregårdscentret og på Markedspladsen bliver udført af lokale håndværkere.

Faaborg er stadig hjerteblod for Sparekassen Sjælland-Fyn.

- Det var her sparekassen blev grundlagt som lokal sparekasse på Fyn. Med 15 filialer og et moderne erhvervscenter i Odense er sparekassen i dag hele Fyns sparekasse. Rokeringen af medarbejderne fra Markedspladsen til filialen i Faaborg og afdelingen i Odense sker for at have fuldt fokus på kunderne og samtidig styrke vores centrale position i Odense samt fremtidssikre sparekassens aktiviteter i Faaborg, lyder det fra områdedirektør Jan Klink Andersen.

Sparekassen Sjælland-Fyn rømmer Markedspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce