Sparebudget venter: Flere borgerbekymringer til politikerne

Der blev debatteret og forklaret, da 37 borgere, politikere og embedsfolk var samlet i mødelokalet i Midtfyns Fritidscenter torsdag aften. Foto: René Johansen

Sparebudget venter: Flere borgerbekymringer til politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag begynder de politiske forhandlinger om næste års budget, hvor der skal findes besparelser for mange millioner. Torsdag fik politikerne råd og input med fra borgerne i Ringe og omegn. Som i Faaborg forleden var fremmødet begrænset.

Faaborg-Midtfyn: Det bliver ikke det helt store tilløbsstykke, da borgerne torsdagen aften er inviteret til borgermøde om budgettet for 2019.

21 borgere vælger at tage mod tilbudet om at give politikerne input og bemærkninger med til de forestående forhandlinger, hvor der skal findes besparelser for knap 40 millioner kroner.

Blandt de fremmødte i Midtfyns Fritidscenter er Gitte Frederiksen.

- Det er ret mange penge, der skal spares, og jeg er betænkelig ved, at man vil pille ved to-lærerordningen. Jeg har to børn i folkeskolen, som begge er ordblinde, og der er allerede skåret ind til benet, påpeger 47-årige Gitte Frederiksen.

Også Maj-Britt Bentsen på snart 60 hæfter sig ved, at det er mange penge, der skal spares.

- Jeg er ny i kommunen, og det er fint, at man har den her dialog med borgerne. Det jeg blandt andet har hæftet mig ved er, at man vil spare klippekortordningen væk på plejehjemmene. Det er en forringelse af livskvaliteten, siger Maj-Britt Bentsen, inden borgere, embedsmænd og politikere mikser rundt ved bordene for at diskutere kommunal økonomi, budget og spareforslag.

Budget 2019
I midten af august meldte kommunen ud, at der skulle findes besparelser for godt 40 millioner kroner.

Onsdag i denne uge kom meldingen så, at kommunen får otte millioner kroner i fattighjælp.

I starten af denne uge tog politikerne for alvor fat på budgetarbejdet med budgetseminar i to dage.

Sidste frist for at komme med et høringssvar til budgetforhandlingerne er den 17. september.

Budgettet skal vedtages den 8. oktober.
Hans Stavnsager glæder sig over, at man har fået otte millioner i fattighjælp. Det pynter lidt, selv om der stadig skal spares mange millioner. Foto: René Johansen
Hans Stavnsager glæder sig over, at man har fået otte millioner i fattighjælp. Det pynter lidt, selv om der stadig skal spares mange millioner. Foto: René Johansen

Hæv skatten

Allerede inden mødet havde Christian Hansen meldt ud på Facebook, at man burde droppe alle besparelser på børneområdet. Og gerne tilføre flere penge til området.

Den holdning bringer han videre på torsdagens borgermøde.

- Det står jeg ved. Børnene kan ikke gøre for, at de voksne ikke kan administrere det, påpeger Christian Hansen, som faktisk også har peget på en finansiering af de ekstra penge.

Han ser gerne, at man dropper signaturprojekter, der endnu ikke er sat i gang. Og hæver skatten.

- Så får vi den fulde effekt af skattestigningen om fem år, lyder kommentaren fra Christian Hansen til bemærkningen fra borgmester Hans Stavnsager (S).

I sit indledende oplæg forklarer Hans Stavnsager, at staten tager 75 procent det første år og efterfølgende 50 procent osv., og først i år fem får kommunekassen den fulde gevinst af en eventuel skattestigning.

Går løs på mandag

Om skattestigningen er en egentlig realitet, og hvor og hvor meget der skal spares, det tager politikerne for alvor fat på mandag, når de mødes til de første egentlige forhandlinger.

Borgernes input og gode råd kommer med til bordet, lover Hans Stavnsager.

- Det vi hører her, det tager vi med videre, for der sidder folk fra forvaltningen og noterer ned. Men hvis det skal med i det helt officielle materiale, så skal man huske at lave et høringssvar, understreger Hans Stavnsager og slår desuden fast, at intet som helst er forhandlet på plads endnu.

- Vi har ikke pillet noget ud af sparekataloget eller sagt ja til noget som helst. Vi har haft to dage med budgetseminar, og der har vi tilkendegivet, hvor vi står. Men det er først på mandag, vi begynder, siger Hans Stavnsager.

Efter to timers drøftelser, hvor foreningers vilkår, ældreområdet og signaturprojekter (større projekter, der skal være med til at brande kommunen, red.) og meget andet bliver vendt ved bordene, bliver mødet rundet af.

Herefter sætter politikerne sig klar bag computerskærmen for at debattere videre og få input og råd med fra borgerne via Facebook.

Sparebudget venter: Flere borgerbekymringer til politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce