Flere film på plakaten i Ringe Bio og generalforsamling mandag den 29. februar

Dokumentarfilmen The Wolfpack handler om Angulo-brødrene, der bor i en lejlighed i New York med deres mor, far og søster. Brødrene har boet og opholdt sig i lejligheden i stort set hele deres liv og har kun været uden for døren meget få gange. Søskendeflokken lærer om verdenen udenfor ved at se film i lejligheden, og under navnet The Wolfpack bruger brødrene deres tid på at gennemleve film. En dag stikker en af drengene af, og hele deres univers vendes på hovedet.

The Wolfpack modtog U.S. Documentary Grand Jury Prize på filmfestivalen Sundance.

Onsdag i denne uge kl 19 vises dansk spændingsfilm, "Idealisten" i samarbejde med Folkeuniversitetet i Ringe-Ryslinge.

Filmen indledes med foredrag af Peer Henrik Hansen, leder af koldkrigsmuseet Langelandsfortet. Billetter kan købes ved indgang. Pris 100,- kr. stk. Idealisten begynder i koldkrigstidens 1968, hvor et amerikansk B-52 bombefly styrter ned i Grønland nær den amerikanske militærbase Thule Air Base.

Flyet har fire brintbomber i sin last, men regeringen får tilsyneladende styr på oprydningen. Men 20 år senere støder en ung ihærdig radiojournalist ved navn Poul Brink på flere alvorlige sygdomstilfælde blandt tidligere arbejdere. Derfor begynder Poul Brink at grave.

Fra torsdag kl. 14 i Seniorbio vises dramaet "Den danske pige". Da kunstneren Einar Wegener i slutningen af 1920erene begynder at sidde model iført kjole for hustruen Gerdas malerier, dukker hans sande kvindelige identitet, Lili Elbe, op. En forvandling, der ikke kun indebærer metamorfosen fra mand til kvinde, men også en radikal ændring af ægteskabet, tager sin begyndelse.

Gerda accepterer langsomt sin elskedes kvindelige side og støtter til slut drømmen om den totale forandring. Men for hvert skridt Lili tager i sin banebrydende udvikling, må Gerda langsomt sige farvel til en del af den Einer, som hun giftede sig med. Den danske pige fortæller den sandfærdige historie om en af verdens første transpersoner, der fik foretaget en kønskorrigerende operation.

Generalforsamling

Tom Hooper (Kongens store tale) har instrueret, og dramaet er til dels optaget i København. Filmen er nomineret til fire Oscars - heriblandt er Eddie Redmayne nomineret til Bedste skuespiller, mens svenske Alicia Vikander er nomineret i birolle-kategorien.

På mandag er Ringe Biograf lukket pga. generalforsamling. Den danske Pige fortsætter tirsdag og onsdag, hvorefter der tages hul på Flaskepost fra P, som er 3. filmatisering af Jussi Adler-Olsens historier om politimanden Carl Mørck m.fl.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.