Sommerhusstrid kan ende i retten


Sommerhusstrid kan ende i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundejer varsler retssag mod kommunen, hvis politikerne vedtager, at et nyt sommerhus kun må være fem meter højt

FALDSLED: En stævning mod Faaborg-Midtfyn Kommune lurer i horisonten, hvis politikerne i kommunalbestyrelsen senere på året vedtager, at et nyt sommerhus på Klintholmvej i Faldsled kun må bygges fem meter højt.

Varslet om en retssag kommer nu fra Susanne Schou, der sammen med sin mand, Erling Olsen, ejer den omstridte sommerhusgrund på Klintholmvej, og som i halvandet år har ventet på grønt lys til en byggetilladelse fra kommunen.

Årsagen er, at politikerne i kommunalbestyrelsen i sidste uge besluttede at sende en ny lokalplan for det attraktive sommerhusområde nær vandet i offentlig høring - en lokalplan, der vil stille meget specifikke krav til Susanne Schou og hendes mand, hvis den vedtages.

Flere års strid

- Det her ser ikke godt ud for vores planer, så nu skal vi have et møde med vores advokat. De tager jo nærmest halvdelen af vores grund, siger Susanne Schou om lokalplanforslaget.

Balladen om ægteparrets byggeplaner strækker sig flere år tilbage, fordi flere naboer og Danmarks Naturfredningsforening gik ind i sagen, da sommerhusplanerne kom på bordet første gang.

Dels ligger Susanne Schou og Erling Olsens grund på kanten af en følsom strandeng, dels ligger den mellem vandet og flere andre sommerhuse, som vil få skår i udsigten, hvis huset opføres.

Sidste efterår fik ægteparret lov til at tage hul på byggeplanerne på bestemte betingelser, men betingelserne blev overskredet, og kommunen nedlagde byggeforbud, indtil der er udarbejdet en ny lokalplan - den, som politikerne diskuterede forleden.

Højst hus på 120 kvm

Centralt i forslaget til lokalplan er det, at et nyt sommerhus højst må være på 120 kvadratmeter og bygges op i fem meters højde.

Samtidig stilles der krav om, at en del opfyldningsjord, som er havnet for tæt på den følsomme strandeng, fjernes.

Egentlig havde Susanne Schou og Erling Olsen regnet med at opføre et hus på 159 kvadratmeter og 6,5 meter i højden, og Susanne Schou mener, at det vil blive svært at holde bygningen under fem meter.

Nu skal en snak med en advokat samt to nabolodsejere, der også kan se frem til restriktioner med den nye lokalplan, klarlægge næste skridt.

Vidkær ude med riven

Siden år 2000 har sagen om Klintholmvej flere gange været på diskuteret i den gamle Faaborg Kommune, og da den atter rundede kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn i sidste uge, blev den fulgt til dørs af en stribe barske anklager fra Dansk Folkepartis Keld Vidkær Nielsen, der selv bor i lokalområdet.

- Det er et af de bedste skoleeksempler på, at kommunen har mulighed for at chikanere en borger mest muligt. Mit indtryk er, at det er en bananrepubliksag, tordnede Keld Vidkær Nielsen, der især kritiserede, at der nu er gået halvandet år, siden ægteparret søgte byggetilladelse i foråret 2007.

Keld Vidkær stod dog mutters alene med sin kritik, for både Hans Jørgensen (S) og borgmester Bo Andersen (V) påpegede, at sagen ikke kan køres hurtigere gennem systemet, efter at byggeforbuddet blev nedlagt sidste år.

Sommerhusstrid kan ende i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce