Festivalstole og solhatte i høj kurs til Faaborg Sommerrock med omkring 7500 tilskuere.
Hvis vejret var bestilt i forvejen, har arrangørerne gjort et rigtig godt arbejde. For årets udgave af Faaborg Sommer Rock udmærkede sig ved at have tilnærmelsesvist perfekt festvejr.

Skyfri himmel, god varme og en let brise, som holdt temperaturen nede på et udholdeligt niveau.

Om det var sommervejret eller programmet, som fik mange til at komme og løse billet ved indgangen skal være usagt, men ved redaktionens deadline omkring klokken 18 tippede billetsælgerne på, at der var solgt omkring 7500 billetter - inklusive dem i forsalg.

Nogle af dem, som sikrede sig billetter på forhånd - og som kom fra starten for at få det hele med, var veninderne Pia Greve og Heidi Rasmussen fra Ebberup ved Assens.

Sammen med en stor gruppe familie og venner rykkede de deres campingstole langt væk fra den skov af stole, som allerede fra starten voksede op ved den store scene.

- Vi har børn med i år, så derfor sidder vi lidt væk, fortalte Pia Greve, der dog skulle op til den store scene og danse til Johnny Madsen.

Det er ikke første gang, vennegruppen er taget fra Ebberup til Faaborg for at rocke.

- Vi bliver ved med at komme på grund af hyggen, samværet og musikken, fortalte Pia Greve.

De modne rockede med

Ved den store scene forsvandt campingstoleskoven i et rokkende publikum, da Johnny Madsen midt på eftermiddagen gik på scenen.

Enkelte unge var mødt op til rockstjernen med det fedtede hår og skovmandsskjorten. Men det var mest den modne del af publikum, der sang og dansede med på klassikerne, imens fadbamserne røg indenbords, og de unge så småt begyndte at myldre ind på festpladsen.

Indtil da holdt mange af de unge til udenfor pladsen, hvor de måtte drikke deres egne lunkne og ikke mindst dåseøl.

En del af dem gik ind til den hemmelige gæst, som viste sig at være Lisa fra X Factor. Men først da Lizzie - kendt for hittet "Som ramt i natten", gik på scenen, vågnede teenagerne op og stimlede sammen foran scenen.

Det var dog først til det sidste nummer - netop hittet "Som ramt i natten," at de begyndte at synge med.

Rolig eftermiddag

Trods sommervarmen havde samaritterne på pladsen en rolig eftermiddag.

- Det værste, vi har været ude for, er en ung pige, som er kommet af sted i nye sko, som gnaver, så hun havde brug for plaster, fortæller Henrik Vegeberg som er samarit fra Odense Brandvæsen.

Derudover gik samaritterne i løbet af eftermiddagen og holdt øje med et par håndfulde, som havde fået så meget alkohol indenbords, at de var gået kolde.

- Men her er meget stille, og det har der nu også været de seneste år, siger Henrik Vegeberg.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
- Folk var fulde, men glade

- Folk var fulde, men glade

Sygeplejerskerap

Bonderøve meldte sig selv

Bonderøve meldte sig selv