MidtfynsPostens Facebookvenner giver her deres oplevelser og drømme med og for kunstbænken i Ringe

Den stærkt omtalte kunstbænk ved Ringe Sø har, siden den blev indviet lillejuleaften sidste år, været badet i sollys, sne, børn og andre forbipasserende.

Dorthe Landtved har indsendt et foto af de ældste børn fra børnehaven Guldhøj, der forleden slikkede sol og fik en formentlig tiltrængt pause på bænken.

Også Carina Baagøe Larsen har været forbi Termini med søn, mand og hund for at nyde sø-udsigten, skriver hun på MidtfynsPostens Facebookside Nyt om Midtfyn, hvor Ringes nye vartegn får en blandet modtagelse.

Pil Mørch mener eksempelvis, at kunstbænken gør størst gavn for fiskene på bunden af søen, mens Maria Bors opfordrer til, at man bugserer den til grænsen.

- Der er mennesker, som har noget mod alt. Det må være trist. De tør sikkert ikke se sig selv i spejlet, men det er ikke spejlet, der er noget galt med, nævner Orla Møller Rasmussen, mens John Jensen følger op:

- Jeg synes, den er rimlig pæn, og når sommeren kommer, tror jeg, at folk, der vandrer rundt om søen, vil sige, det ville have været bedre med træbænke og bord til en tår kaffe. Men ellers tror jeg, børn vil lege på den. Kunst er det jo ikke, men godt lavet.

Ringe Sø har en plads i mange hjerter på Midtfyn. Således hos Heidi Vang Tsimisiris, der med afsæt i debatten om kunstbænken skriver en længere beretning på Nyt om Midtfyn om, at hun for mange år siden har studeret fugle på en kikkert på det sted, hvor kunstbænken nu er opført.

Og hun har nu en drøm for kunstbænken, der igennem flere år har været udskældt og kritiseret.

- Da jeg var fem år, krydsede jeg den lille bro for første gang på cykel. Det var også på det sted, at man fik sit første kys eller snakkede hemmeligt med veninderne, forklarer Heidi Vang Tsimisiris, der følger op:

- Nu er der en sø, og nu har vi Termini. Sådan flytter tiden sig. Nu har jeg løbet, cyklet og gået med barnevogn flere hundrede gange om den sø og hver gang glædet mig over stedet. Jeg synes, Termini bænken skal være en læringsbænk. Der skal komme kloge talere lige som i Londons haver. Det kunne være hver dag klokken 13. Har man noget på hjerte, så kan man tale der, få det ud. Måske vil nogen klappe og lytte, og måske ikke, opfordrer hun.

Har du også input til, hvad kunstbænken kan bruges til, og har du måske mod på at være med til at arrangere det, så kontakt journalist Daniel Kofoed på 65 45 51 55 eller dako@fyens.dk.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.