Socialdemokrat skifter friskolen ud med ungdomsskolen

Kim Aas Christensen (S), der sidder i kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet, har fået nyt job. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Socialdemokrat skifter friskolen ud med ungdomsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kim Aas Christensen (S) har fået nyt job på ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn. Det er for svært at forene det politiske virke med et job som skolelærer, erkender han.

Faaborg-Midtfyn: Det er ikke nemt for en udvalgsformand at forene det politiske virke med et arbejdsliv med meget faste mødetider. Det har socialdemokraten Kim Aas Christensen, der er formand for Opvækst- og Læringsudvalget, måttet sande.

Derfor skifter han jobbet som skolelærer på Nr. Lyndelse Friskole ud med en stilling som koordinator hos ungdomsskolen efter sommerferien.

- Det er svært at være den lærer, jeg ønsker, sammen med livet som lokalpolitiker. Jeg elsker at være 100 procent på i mit lærerjob, og mit arbejdsredskab er jo mig selv, så det har til tider været svært at have tid og ressourcer nok til elever, forældre og kollegaer sammen med jobbet som lokalpolitiker, forklarer Kim Aas Christensen.

I ungdomsskolen skal han være med til at koordinere samarbejdet mellem ungdomskolen og folkeskolerne og friskolerne i kommunen. Det er en stilling, han har søgt og fået på lige fod med andre kandidater

- Mit nye job er ikke en sovepude, men rummer mulighed for fleksibilitet i forhold til det politiske, og jeg har ikke en skuffet klasse siddende og vente på en træls politiker, siger han og kalder jobbet i ungdomsskolen "en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til".

- Jeg får en unik mulighed for at være med til at udvikle ungdomsskolen. Jeg brænder så meget for at skabe de rette rammer og muligheder for vores unge i Faaborg-Midtfyn.

Det laver formændene
De øvrige udvalgsformænd har mere fleksible arbejdstider end den læreruddannede socialdemokrat Kim Aas Christensen. Her kan du se, hvad de øvrige formænd laver til daglig.
  • Økonomiudvalgets formand er borgmester Hans Stavnsager (S), der er politiker på fuld tid.
  • Arbejdsmarkedsudvalgets formand er Jos Bisschop (S), der er pensionist. Han har tidligere været forstander på Montagen i Kværndrup.
  • Opvækst- og Læringsudvalgets formand er Kim Aas Christensen (S), der er skolelærer og efter sommerferien ansat i Ungdomsskolen.
  • Sundheds- og Omsorgsudvalgets formand er Herdis Hanghøi (V), der ikke længere arbejder, men i stedet er medlem af en række bestyrelser. Hun var i en årrække ansat i sin mands daværende firma, Hanghøi Knive.
  • Kultur- og Lokalsamfundsudvalgets formand er Anne Møllegaard Mortensen (DF), der er rengøringsassistent på deltid hos Scandic Hotel.
  • Teknik- og Miljøudvalgets formand er Søren Kristensen (V), der er landmand.

Ikke fravalg af friskolen

Kim Aas Christensen havde været på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse i 12 år, da han sidste sommer skiftede til Nr. Lyndelse Friskole. Og faktisk skulle han have skiftet til et nyt job på Tre Ege Skolen efter sommerferien, hvis han ikke havde fået jobbet på ungdomsskolen.

Han understreger, at det bestemt ikke handlede om at vende friskolen ryggen, men fordi han fik mulighed for nye udfordringer.

- Jeg ser det faktum, at vi i Faaborg-Midtfyn har såvel fri- som folkeskoler som en styrke. Det giver alle mulighed for at finde det rette tilbud, siger Kim Aas Christensen og tilføjer, at det er lige svært at forene det politiske virke med et lærerjob om det er på en friskole eller på en folkeskole.

Han er i øvrigt den udvalgsformand med de mest skemalagte arbejdstider. I faktaboksen kan du se, hvad de øvrige udvalgsformænd laver til daglig.

Socialdemokrat skifter friskolen ud med ungdomsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce