Troels Nielsen har ikke set en krone fra York-Auktion, som i november solgte en truck og modeltogbane for ham på auktion i Ringe. Nu er sagen sendt i retten.

Ringe: "Virksomheder og private vælger York-Auktion som deres professionelle samarbejdspartner. Det kan du nu også på Fyn".

Sådan lød det blandt andet i en annonce i den lokale ugeavis i efteråret, da York-Auktion lejede sig ind på Bygmestervej 7b i Ringe.

Men det har vist sig at være et kedeligt og dyrt bekendtskab for 63-årige Troels Nielsen, mangeårig indehaver af Espe Truck. Og det professionelle kan ifølge ham ligge på et meget lille sted, selv om auktionshuset i november solgte en truck og en større modeltogbane for Troels Nielsen.

York-Auktion

Ifølge york-auktion.dk har man tilholdssted i både Egå i Jylland og Nyrup på Sjælland. York-Auktion ApS blev startet i Odense af Gitte Ullerlund tilbage i 2004.I Ringe lejede York-Auktion sig ind i lokaler ejet af Jugo-Dan Ejendomme. Lejeaftalen er ophørt og afregnet.

Efter at Troels Nielsen har sat advokat på sagen, så har York-Auktion sendt en opgørelse over salget af trucken og modelbanen.

Det var i starten af februar, men pengene er aldrig blevet betalt. Sagen ligger nu ved Retten i Næstved. 

Har du haft ting på auktionen i Ringe, eller har du anden erfaring med York-Auktion, så skriv gerne til midtfyn@fyens.dk og fortæle om dine oplevelser.

 

 

- Jeg aldrig set en krone for det, lyder det fra Troels Nielsen, der blev kontaktet i efteråret, da auktionsfolkene ville udvide forretningen til Fyn.

- De henvendte sig for at leje en truck, fordi de manglede en til at læsse ting af og på. Så er jeg fandme så flink, at jeg bare lige ryger op med en til dem, forklarer Troels Nielsen.

Han havde kontakt til Gitte Ullerlund, auktionskoordinator i York-Auktion og ansvarlig for at starte en afdeling op på Fyn.

- Hun siger, at de mangler noget at sælge, og om de måtte sælge trucken, tilføjer Troels Nielsen, der indgik en aftale om, at den kunne sælges for en mindstepris.

Solgt under mindstepris

Mindsteprisen ender med at lyde på 36.000 kroner plus moms, og foruden trucken indleverer Troels Nielsen også en modeltogbane. Begge dele sælges på auktionen 19. november, og pengene skal udbetales senest 19. december.

- Der er ikke sket en pind endnu. Jeg har ringet næsten dagligt og skældt en kontordame ud, men det er ikke hendes skyld. Men hun siger, at det kun er Ole Mortensen (direktør, red.), der kan stå for udbetalingen, siger Troels Nielsen.

Den 63-årige undrer sig i samme ombæring over, at auktionshuset har solgt trucken under den aftalte mindstepris.

- De har så åbenbart solgt den for 32.000 kroner, og det undrer mig, når jeg har sagt, at den ikke skulle sælges for under 36.000 kroner. Jeg kunne sagtens have solgt den for mere, bemærker Troels Nielsen.

Havnet i retten

Han har nu overladt sagen til Aagaard Advokater.

- Det er dybt problematisk, at man tager effekter ind, sælger dem og så ikke afregner. Man får heller ingen afrapportering om, at der nu er afholdt auktion. Intet er sket, og det tyder på, at man heller ikke har til hensigt at betale. Det kan vi se nu, at det også er tilfældet, siger advokat Jess Aagaard.

Han tilføjer, at der nu er sendt et krav om betaling af den mindsteprisaftale, der er indgået. Den sag ligger nu ved Retten i Næstved.

Dog er der ikke indgået en skriftlig aftale om togbanen.

- Han (Troels Nielsen, red.) har været lidt for godtroende, men det er et professionelt auktionshus, og når han kommer og afleverer en togbane, der skal sælges, burde de give en indleveringskvittering. På trucken har man indgået en aftale om en mindstepris, forklarer advokaten.

Går hele vejen

Ifølge York-Auktions hjemmeside blev trucken solgt for 32.000 kroner og togbanen for 700 kroner. Sidstnævnte var ellers vurderet til 5500 kroner.

- Det har jeg ikke givet lov til, fordi de mente, at den skulle koste meget mere. Der er tog for mange flere penge, og hvis det ikke kunne sælges for det beløb, så kunne jeg bare give det til mit barnebarn, lyder det vredt fra den 63-årige, der også erkender, at der nok skulle være indgået en formel aftale.

- De skylder over 40.000 kroner, og jeg har heller ikke fået leje for trucken. De kørte tør for gas, og dér kom jeg med en ny flaske. Det har jeg heller ikke fået for noget som helst for, tordner Troels Nielsen.

Han har kun en meget lille tro på, at pengene kommer på et tidspunkt.

- Jeg går hele vejen, for han skal ikke slippe. Det her er simpelthen for frækt, lyder det fra Troels Nielsen.

Trods adskillige henvendelser per telefon og mail er det ikke lykkedes at få fat i hverken Ole Mortensen eller Gitte Ullerlund. Parret er kendt fra DR's tv-program "Under hammeren".

- Sådan noget kan man ikke sende. De optræder sammen med seriøse auktioner som i Svendborg. De er selv tyveknægte, siger Troels Nielsen.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle
6
Dut, dut, dut: Stor mystik om omstridt auktionshus

Dut, dut, dut: Stor mystik om omstridt auktionshus

6
Tv-kendt auktionshus: Nu har vi betalt det, vi skylder

Tv-kendt auktionshus: Nu har vi betalt det, vi skylder

1
Ny kritik: Flere snydt af auktionshus i Ringe

Ny kritik: Flere snydt af auktionshus i Ringe