Snyd din hjerne med et smil

Henrik Kaag med nogle af sine hjemmelavede produkter, heriblandt »Henriks Herlige Håndrørte Helse-Honning«.
Foto: Elsebeth Nilsson

Snyd din hjerne med et smil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har du rigtig godt af, siger Henrik Kaag - og en sund latter er den sjoveste form for terapi

BJØRNØ: Når man arbejder i psykiatrien, er der sjældent så meget at grine ad, men det har Henrik Kaag gjort noget ved.

Han fandt ud af, at man kan lære at grine. Så meget, så det ligefrem bliver svært at skulle holde op igen. Henrik kom på latterkursus og er i dag en efterspurgt latterinstruktør, der selv arrangerer kurser, både ude i landet og hjemme på Bjørnøgaard. Det er basen, og den daglige arbejdsplads gennem snart 17 år er lokalpsykiatrien i Faaborg.

Pil og bier

Men Henrik fletter også pileflet, holder bier og producerer honning med salg ved »stalddøren« i gårdens gamle silo. Her er der indrettet kursuslokale, man kan overnatte i »Stråhatten« eller »Stalden«, og forplejningen kan man betale sig fra. Henrik Kaag underviser i pilefletningens kunst og i dét at grine og tager gerne ud og giver kurser i begge dele. Ligemeget hvor i landet. Men mens pilefletningen som »dille« har toppet, er folk begyndt at tage latterkurserne seriøst.

- At le er sundt, betoner Henrik:

- Det er jo desværre ikke videnskabeligt anerkendt. Endnu...

Inspirationen til latterkurserne kommer fra Indien. Sideløbende er der i USA udviklet en helbredende latterterapi, sat i gang for 40-50 år siden af en eksamineret læge.

- Han fandt ud af, at man kan snyde hjernen, forklarer latterinstruktøren:

- Det kan alle gøre, også du - bare ved at vende mundvigene opad. Det sender nogle gode signaler og befordrer humøret. Man kan snyde hjernen på mange måder, for eksempel ved at tape mundvigene fast, eller stikke en blyant i munden.

- Men en sund latter er jo da meget sjovere, slutter Henrik Kaag, der uanset arbejdsopgaver og -sted har daglig træffetid på netadressen www.bjoernoegaard.dk

Snyd din hjerne med et smil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce