Et lille udvalg under ældrerådet skal hjælpe kommunens køkken med at vurdere maden.
FAABORG-MIDTFYN: Er grøntsagerne kogt for meget? Eller er de kogt for lidt, så de er svære at tygge for de gamle gummer?

Og er kødet for krydret eller for fersk?

Meningerne er mange og delte om kommunens mad til de ældre.

For at kvalificere debatten og få anvendelige vurderinger og konstruktiv kritik af maden, er kommunens kostfaglige leder Dorrit Jensen og ældrerådet blevet enige om at etablere et madsmagningshold, der med jævne mellemrum skal spise maden fra kommunens centralkøkkener.

Fantastisk god idé

- Det er en fantastisk god ide, siger formand for Ældrerådet for Faaborg-Midtfyn, Poul Skrubbeltrang.

- Der er nogle gange nogen, der laver vrøvl over maden. Om det er berettiget eller uberettiget er ikke altid lige let at finde ud af, siger Poul Skrubbeltrang.

Derfor skal et lille smagsdommerudvalg på tre-fire medlemmer af ældrerådet altså nu vurdere maden.

Poul Skrubbeltrang understreger, at man sagtens kan forestille sig, at der heller ikke altid hersker enighed hos udvalget, hvorvidt noget mad er god eller dårlig.

Svar hver gang

Men medlemmerne svarer hver gang på et konkret spørgeskema, som køkkenet så kan bruge i den fortsatte proces med hele tiden at gøre maden så god som mulig.

Det er gruppen selv, der vælger, hvornår den har tid og lyst til at komme forbi kommunens køkken og smage på dagens ret.
  • Fyens Stiftstidende