Øboere fra de 27 småøer i Sammenslutningen af Danske Småøer mødes på sydfynske Avernakø til den årlige generalforsamling.

Avernakø: Når øboerne fra de 27 danske småøer mødes på Avernakø er der et helt ø-rige at drøfte. Hjemmepleje, postnumre, færgetakster og -tilskud samt bosætning og ø-turisme er emner i dagens løb.

Beboerne på Avernakø slår dørene op for gæsterne, der indkvarteres privat. For et af formålene med årsmødet er at styrke sammenholdet mellem øernes beboere og udveksle gode ø-idéer.

Ø-pas og billige færger

Siden nytår har Sammenslutningen af Danske Småøer med øturisme-ambassadør Bitta Leth i spidsen udviklet på "ø-passet". Og det er netop kommet på gaden i en dansk såvel som en engelske/tysk udgave. Samtidig er der intens fokus på branding af øerne. 

Sideløbende har Folketinget bevilget midler til at nedsætte færgetaksterne - i første omgang uden for højsæsonen. Og effekten af det tiltag vil blive drøftet på årets generalforsamling.

På årets generalforsamling skal deltagerne desuden drøfte om der fortsat skal være fokus på turisme eller fremtiden skal ligge på øget bosætning eller noget andet. /EXP