Små friskoler taber elever


Små friskoler taber elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyns store friskoler får flere elever, mens de små friskoler mister

Faaborg-Midtfyn: Mens hovedparten af kommunens 14 friskoler har stigende elevtal, ser det skidt ud for de mindste friskoler.

En optælling fra Dansk Friskoleforening viser, at antallet af elever på fire små friskoler er faldet konstant de seneste fire år, og det betyder blandt andet færre tilskudskroner i friskolernes pengekasser.

Rygter om lukning

En af de hårdest ramte er Krarup Friskole. Her er antallet af elever faldet fra 67 i 2006 til 50 elever i 2009.

Skolen har den senere tid været hjemsøgt af rygter om, at den lukker allerede i april, fortæller den konstituerede skoleleder Anne Mette Vahl-Møller, der samtidig afviser rygterne.

- Vi har været ude i lidt blæsevejr, fordi vi har haft noget sygdom og skiftende skoleledere, men vi lukker altså ikke, siger Anne Mette Vahl-Møller.

Hun forklarer, at flere udskiftninger på lederposten har skabt uro de senere år, og at tillid på en friskole er meget vigtig. Uroen har blandt andet betydet, at nogle elever har skiftet til Rudme Friskole.

- Vores tur til at have held

Men den negative udvikling i elevtallet stopper snart, mener lederen.

- Det må være vores tur til at have held i sprøjten, siger Anne Mette Vahl-Møller, der også har en plan for, hvordan flere elever skal trækkes til.

De seneste fire år er antallet af elever ligeledes faldet på Trunderup Friskole, her fra 99 i 2006 til 71 i 2009. Også på Haastrup Friskole, hvor de er gået fra 81 til 62. På Gislev Friskole har man oplevet et mindre fald fra 102 elever i 2006 til 94 i 2009.

Små friskoler taber elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce