Slut med kondomer og bolsjer: Natteravnene i Faaborg-Midtfyn risikerer lukning

De kan kendes på den karakteristiske gule jakke, og så deler de altid bolsjer og kondomer ud til festglade unge i nattelivet. Natteravnene Faaborg-Midtfyn fylder 18 år til februar, men der mangler frivillige, hvis foreningen skal overleve. Arkivfoto: Robert Wengler

Slut med kondomer og bolsjer: Natteravnene i Faaborg-Midtfyn risikerer lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natteravnene i Faaborg-Midtfyn fløjter måske på sidste vers. Af alle kræfter kalder de nu på flere frivillige, som vil gå på gaden med bolsjer, kondomer og skabe tryghed for festglade unge.

Faaborg-Midtfyn: Til februar har foreningen Natteravnene Faaborg-Midtfyn 18-års fødselsdag, men måske når foreningen end ikke at blive gammel nok til at kunne gå i byen, før det er slut. Gruppen af frivillige søger flere ravne til at iføre sig de nærmest selvlysende gule jakker og begive sig ud i nattelivet for at skabe tryghed for børn og unge.

- Vi har generalforsamling den 23. januar, hvor der skal besluttes, om foreningen skal fortsætte eller nedlægges, fortæller Dorthe Nørreskov, formand for Natteravnene Faaborg-Midtfyn.

- Natteravnene er en lille forening, hvor det går lidt op og ned med frivillige, men nu er foreningen nede på så få frivillige, at det kniber med at lave ture, tilføjer Dorthe Nørreskov og henviser til ravnenes ture til blandt andet Open By Night i Ringe og Faaborg og FUT-festerne i Årslev og Korinth.

Natteravnene Faaborg-Midtfyn
I 2000 blev lokalforeningen Natteravnene Faaborg-Midtfyn oprettet.Natteravnene i Faaborg-Midtfyn holder til i et lokale i Feltens Rist i Faaborg.

I nattelivet er ravnene blandt andet kendt for deres karakteristiske gule jakker, samt at dele bolcher og kondomer ud til festglade unge.

Foreningens formål er at skabe tryghed for især de 13-20-årige, som færdes i nattelivet i Faaborg-Midtfyn.

Fra det nye år stopper Dorthe Nørreskov som formand i foreningen. Hun har været frivillig siden 2009.

Til generalforsamlingen den 23. januar skal det besluttes, om foreningen kan fortsætte, eller om den må nedlægges.

- Rigtig ærgerligt

Det ærgrer SSP-konsulenterne i Faaborg-Midtfyn Kommune, det kriminalitetsforebyggende samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politiet, at natteravnene har svært ved at finde folk. Fra tid til anden møder SSP-medarbejderne de gule jakker i nattelivet i arbejdsmæssig sammenhæng.

- Vi har en enormt stor fælles interesse i, at vi passer godt på de unge mennesker i vores kommune. Derfor har vi et formaliseret samarbejde, som er rigtig godt, og som vi er rigtig glade for. Det er rigtig ærgerligt, at de ikke kan skaffe folk i Faaborg-Midtfyn, siger Rikke Lausten, der er SSP-medarbejder i Faaborg, Broby og Årslev-området.

Formand har brug for en pause

Gennem de seneste år har Natteravnene Faaborg-Midtfyn arbejdet hårdt for at sprede interessen for det frivillige arbejde. Men arbejdet tærer på kræfterne, og nu har foreningens formand efter næsten ni år brug for en pause.

- På sidste møde meddelte jeg, at jeg trækker mig fra bestyrelsen og fra Natteravnene. Jeg er kørt træt, og de sidste to år har vi kæmpet for at få foreningen til at køre, og det er hårdt arbejde, siger Dorthe Nørreskov, som håber, at foreningen kan bestå uden hende ved roret.

Hun kommer til at savne kontakten med de unge, der også var den primære grund, til at hun i 2009 fandt en måde at klare sit aftenarbejde og samtidig have tid til at være frivillig natteravn.

- Gennem årene har der været rigtig mange gode og sjove oplevelser med glade unge mennesker, som gerne opsøger os for en snak. De er så høflige, når man møder dem i byen, og man får mange skulderklap og knus, fortæller hun og tilføjer:

- Jeg har været glad for at gå ravn og har kunnet se, at ved at være på gaden er vi med til at skabe tryghed for de unge om natten.

Det er dog ikke sidste gang, Dorthe Nørreskov ifører sig de gule fjer, understreger hun.

- Jeg har bare brug for en pause, men jeg vil gerne gå som natteravn senere igen.

Natteravnene kan reddes

fynsDorthe Nørreskov opfordrer alle, der blot leger med tanken om at blive frivillig, til at tage kontakt til Natteravnene Faaborg-Midtfyn inden generalforsamlingen den 23. januar, hvor det bliver besluttet, om den næsten 18 år gamle forening kan fortsætte, eller om den må nedlægges.

- Lige nu er vi kun en 7-8 stykker, der går, og hvis vi kunne komme op på 15-20 stykker, som er aktivt gående, vil det være super. Så bliver der ikke ydet rovdrift på ganske få, og så kan man arrangere en tur hver måned, håber hun.

Ønsker man at blive frivillig i Natteravnene Faaborg-Midtfyn, kan man ringe til foreningen på 93 89 00 04.

Slut med kondomer og bolsjer: Natteravnene i Faaborg-Midtfyn risikerer lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce