Slut efter 46 år: Nu kan du købe resterne fra det gamle smedefirma

46 år er gået, siden Anne Marie og Claus Hansen overtog Sh. Lyndelse Smedie lige midt i byen. Nu sætter de snart sidste punktum i en gradvis nedtrapning. Foto: Palle Søby

Slut efter 46 år: Nu kan du købe resterne fra det gamle smedefirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en gradvis afvikling over nogle år er det til nytår helt slut med Sandholt Lyndelse Smedie. Men først skal der sælges ud på loppemarked lørdag 9. december.

Sandholt Lyndelse: Hvis du går og drømmer om at blive ejer af en gammel Massey Ferguson, så er chancen der på lørdag. Fem veterantraktorer er nemlig blandt de ting, der bliver sat til salg, når Sandholt Lyndelse Smedie holder ophørs-loppemarked.

Firmaet har de senere år været under gradvis nedtrapning, siden Anne Marie og Claus Hansen egentlig gik på pension 1. januar 2010, da Claus var 65. Men parret har stadig drevet firmaet videre, sådan lidt i det små.

I dag er Claus 72 og Anne Marie 68. Parret går i disse dage og rydder op i værkstedet. Noget skal gemmes, og noget skal sættes til salg på loppemarkedet. Blandt andet en masse værktøj og udstyr. Der er også et par fine gamle tøjruller og andre gamle ting fra det lille museum, der har ligget i den fløj, Claus Hansen nu beholder som hobbyrum.

Anne Marie og Claus Hansen overtog smedefirmaet i 1971, for 46 år siden. Dengang kom de fra Als, og trods de mange år på Fyn forsøger de ikke at skjule deres sønderjyske herkomst. De taler stadig syngende sønderjysk.

Alting er forandret

Der er sket uendelig meget, siden parret kom til Sandholts Lyndelse for 46 år siden.

- Dengang var det hele landbrug heromkring. I dag er der vel højst ét landbrug tilbage i byen. Det var det helt rigtige tidspunkt, vi stoppede dengang i 2010. I årene forinden overvejede vi, om vi skulle udvide. Det var godt, vi ikke gjorde det, fastslår Claus Hansen.

I de gode år beskæftigede firmaet fem-seks ansatte. Sh. Lyndelse Smedie var i en årrække underleverandør til Carlsen Europa i Ny Stenderup. Store grisevogne og kloakdæksler til vejene var også blandt firmaets varemærker, og ellers var det de senere år i høj grad reparation og vedligeholdelse af landbrugsmaskiner, det handlede om.

Slut efter 46 år: Nu kan du købe resterne fra det gamle smedefirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce