Sløv start på Egeskov Marked

Bortset fra to ponyer der kom op at slås, var det en stille start på markedet.
Foto: Kim Rune/Fyens Stiftstidende

Sløv start på Egeskov Marked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nærmest legendariske hestemarked på Egeskov Marked kom her til morgen fra start med en ophidset stemning.

Omkring klokken syv stimlede en mindre flok mennesker sammen omkring en hestelastbil. To af de ponyer, der stod bundet til lastbilen, sparkede gentagne gange til en tredje pony, og det fik sindene i kog hos flere tilskuere.

En af tilskuerne var Janne Junker fra foreningen Nyt Hesteliv.

- Det er jo grotesk, det her. Det er et offentligt sted, men ingen griber ind. De vender bare ryggen til, siger Janne Junker.

Dyrlæge Arne Knold, der står for at kontrollere, at markedets regler for dyrevelfærd bliver overholdt, tog dog optrinnet mere roligt.

- Det er det, man kan kalde drengestreger. Sådan er dyr. Det så mere dramatisk ud, end det var.

Egeskov Marked har i år strammet op omkring kontrollen af dyrene på markedet på baggrund af kritik af dyrevelfærden på markedet.

- Når vi ser sådan noget, så sender vi omgående dyrlægen og politiet ned at kigge på det. Vi vil gerne gøre noget ved det, siger formanden for markedsforeningen Tommy Christensen.

Da de sparkende heste var blevet rykket længere fra hinanden efter påtale fra dyrlægen og politiet, faldt der igen ro over hestemarkedet. Endda så meget at det trods lun morgensol og efterårsklar himmel morgenen igennem gik trægt med håndslag og udveksling af penge og dyr.

Sløv start på Egeskov Marked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce