Mathilde Hansen var på grænsen til overvægt. Nu spiser hun sundere og bevæger sig mere
FAABORG: Mathilde Hansen på tre et halvt mosler sig ud igennem vinduet i sit legehus i haven på Peter Hansensvej i Faaborg.

For tre måneder siden var hun lige på grænsen til at være overvægtig. Det viste den undersøgelse, som Lisbeth Dyrgaard fra Faaborg-Midtfyn Kommune lavede som en del af et projekt, der skal forebygge overvægt blandt børn.

- Jeg blev faktisk lidt overrasket. Jeg ser ikke Mathilde som en tyk pige, men måske som lidt rund. Men det fik mig da til at åbne øjnene, da jeg på en graf kunne se, at hun var så tæt på at være overvægtig, fortæller Mathildes mor Karina Hansen.

Siden dengang har hele familien, mor, far, Mathilde og hendes lillesøster Mille, spist sundere og mere grønt end tidligere. Og de er begyndt at tænke meget mere på, hvad der er godt for kroppen at spise.

- Nu har vi bare slikdag om lørdagen, og der får vi ikke så meget. Resten af ugen er slikket gemt væk, så det ikke frister, fortæller Karina Hansen.

Efter den første undersøgelse takkede hun ja til, at Lisbeth Dyrgaard fra kommunen skulle på opfølgningsbesøg for at tjekke, hvordan det går med vægten.

- De siger, det er vigtigt, at vi ikke tænker i slankekur. Det skal mere være livsstilen og vanerne, der skal ændres i stedet, fortæller Karina Hansen, og besøgene fra kommunen gør, at der kommer mere fokus på sundhed derhjemme.

Én af de vaner som er blevet ændret er, at det hurtige - og ofte usunde mad - om eftermiddagen er skiftet ud.

- Mathilde beder som regel om mad, når hun kommer fra børnehaven om eftermiddagen. Nu får hun et æble eller en gulerod i stedet for det usunde. Og hun beder faktisk slet ikke om det usunde, konstaterer Karina Hansen.

Og så er de begyndt at cykle til børnehaven og gå ned i Faaborg for at handle.

Har ikke taget på

I sidste uge fik Mathilde Hansen så besøg af Lisbeth Dyrgaard igen. Tre måneder efter det første besøg måtte hun igen en tur på vægten og målebåndet kom frem.

Det viste, at Mathilde er vokset to centimeter i højden uden at hun har taget på i vægt siden det sidste besøg.

- Det glæder mig at det går den rigtige vej, for det er jo ikke så svært at spise sundt, siger Karina Hansen, der også selv er begyndt at tænke mere på, hvad hun spiser.

- Jeg er jo et forbillede for mine børn, så det er da også vigtigt, at jeg spiser sundt, ligesom de skal, siger hun.

Karina Hansen opfordrer alle forældre til at tage imod kommunens tilbud om at få tjekket børnene og få en snak om sund livsstil. Selv har hun netop takket ja til endnu et opfølgende besøg om et par måneder.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Fedme skal stoppes allerede hos de femårige

Fedme skal stoppes allerede hos de femårige

Tykke børn skal være tyndere