Slap med advarsel i retten: 57-årig krænkede naboer ved at blotte sin bagdel

Fredeligt ser der ud om aftenen i Ringparken, men dramaerne lurer åbenbart lige under overfladen. Arkivfoto: Hans Sturesson

Slap med advarsel i retten: 57-årig krænkede naboer ved at blotte sin bagdel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

57-årig beboer i Ringparken provokerede i sommer ved at vise andre beboere sin bagdel - mandag skulle han forklare sig i retten i Svendborg.

Faaborg: Det var en af de lidt mere usædvanlige retssager, der mandag blev afviklet i retten i Svendborg.

På anklagebænken sad en 57-årig faaborgenser bosiddende i Ringparken, og tiltalen lød på blufærdighedskrænkelse.

Den 31. juli 2018 mellem klokken 19 og 20 havde den 57-årige ifølge anklageskriftet bevidst blottet sin bagdel på en offentlig sti og dermed krænket de tilstedeværendes blufærdighed.

Tilskuerne var i dette tilfælde identisk med tre andre mandlige beboere i Ringparken, der alle mødte op som vidner i retten. Mere om dem senere.

Den 57-årige lagde ud med at erklære sig uskyldig. Han havde fravalgt at have en forsvarer, fordi som han sagde: - Der er ingen grund til at spilde nogens tid på det pjat.

Han forklarede, at følte sig udsat for en hetz af især én navngiven person i Ringparken - et af vidnerne - som han havde haft forskellige kontroverser med. Blandt andet havde han påtalt, at personen fodrede udendørs på en vild kat. Det er ikke tilladt i boligkomplekset, fordi det kan tiltrække rotter.

Den skæbnessvangre aften befandt den 57-årige sig på sin lille terrasse i færd med at etablere et lille hegn, der skulle beskytte ham mod nysgerrige blikke fra det offentlige område uden for.

- Jeg var i gang med at lave en afskærmning, da der pludselig var en, der råbte efter mig. Jeg tror han råbte, at jeg skulle trække bukserne op, forklarede han.

Anklageren ville vide, om vedkommende havde grund til at råbe det.

- Det kan godt være, at elastikken var sprunget i mine shorts, jeg ved det ikke. Måske var bukserne røget lidt ned, mens jeg arbejdede, sagde han.

Trak du efterfølgende bukserne ned bevidst?, ville anklageren vide.

- Ikke så vidt jeg husker. Jeg har nok nærmere trukket dem op, hvis jeg har gjort noget, sagde han.

Så siger jeg tak

Men han trak i hvert fald ikke bukserne op, kunne de tre vidner efterfølgende forklare. To af de tre beboere, som havde set den tiltalte arbejde med sit hegn, fandt nemlig hans opførsel så krænkende, at de mente, det var en sag for politiet.

Især det sidste vidne - den person, den 57-årige har haft nogle uoverensstemmelser med - følte sig krænket.

Han forklarede, at den 57-årige havde rejst sig op fra hugsiddende, hvorved hans shorts var gledet lidt ned. Vidnet havde så råbt til ham, at han skulle trække bukserne op, hvilket fik den 57-årige til at gøre det stik modsatte.

- Med boremaskinen i den højre hånd brugte han venstre hånd til at trække bukserne helt ned, drejede rundt og bøje sig forover, så vi sad og kiggede lige op i hans bagparti. Jeg blev lidt chokeret, og jeg opfattede det som krænkende. Der bor jo også børn i Ringparken, forklarede vidnet.

Der var dog ingen børn til stede, den pågældende aften, erkendte han.

Kravet fra anklagemyndigheden var en bøde på 5000 kroner for blufærdighedskrænkelse, hvilket et kort øjeblik gav farve i kinderne hos den 57-årige.

Men det tog ikke dommeren mange sekunder at beslutte, at det nok var at skyde med lidt for store hagl i den konkrete sag.

- Fordi episoden er forudgået af nogle andre kontroverser, så vil straffen blive en advarsel. Så du får hermed en advarsel, lød det fra dommeren.

- Så siger jeg tak, lød det fra den 57-årige.

Slap med advarsel i retten: 57-årig krænkede naboer ved at blotte sin bagdel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce