Slagterimedarbejdere fandt den sunde livsstil

Sundhedsgruppen på Tulip, lover at den er kommet for at blive. Her ses fabrikschef Jørn Caben, lagermedarbejder Preben Raun Madsen, produktionsmedarbejder Anette Vincentz og tillidsrepræsentant Marianne Kjærulff.
Foto: Andreas Bastiansen

Slagterimedarbejdere fandt den sunde livsstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ansatte på Tulip deltager i en sundheds-kampagne, som har ændret fleres liv

FAABORG: En svarprocent på over 95 var resultatet, da Tulip i sommer sendte et spørgeskema ud til samtlige ansatte om livsstil og arbejdsmiljø.

Det gjorde indtryk på ledelsen, at så mange havde en holdning og samtidig gerne ville være med i projektet om at skabe en sundere arbejdsplads med fokus på egen livsstil.

Og derfor meldte Tulip sig til kampagnen "Kom i gang Danmark," der er et samarbejde mellem DR og Indenrigs- og Sundhedsministeriet om at få danskerne op af sofaen.

Samtidig benytter Tulip sig af et gratis tilbud fra Faaborg-Midtfyn kommune, der kører permanent og som tilbyder rygestopkurser, stress-håndtering, pausegymnastik og personlig sundhedsprofil og sundhedstjek.

- For Tulip handler det selvfølgelig om, at vi gerne vil have sunde medarbejdere, der kan passe deres job, men det er ikke kun cool business. Vi har et engagement i vores 110 medarbejdere, og vi har allerede oplevet, at det har skabt større sammenhold og socialt netværk, efter vi er gået i gang, siger fabrikschef Jørn Caben.

Selv har han deltaget i de tilbud om at få testet sin sundhed og livsstil og må indrømme:

- Ja, konditallet kunne være bedre, og der er en bil, som måske skulle udskiftes med cyklen. Heldigvis har jeg lært fra USA, hvor jeg har boet, at det er kutyme at få lavet et forebyggende helbredstjek en gang om året. Nogle flere danskere og danske læger skulle overveje det, siger fabrikschefen.

Permanent sundhedsgruppe

Tulip har stiftet en sundhedsgruppe, der tæller fabriks-chefen, tre medarbejdere og Faaborg-Midtfyn kommunes virksomhedsrådgiver, fysioterapeut Lisa Jørgensen. De mødes en gang om måneden og drøfter hvilke tiltag, der kan skabes på Tulip.

Og hen over efteråret er der udover sundhedstjek blevet sat gang i rygestop, besøg i roklub, diætistklub, motionsklub, kostomlægning - og overalt får sundhedsgruppen positive tilbagemeldinger, og samtlige medlemmer er-klærer, at de er kommet for at blive, så Tulip altid vil have fokus på at sundhed og arbejdsglæde hænger sammen.

Her på siden har vi talt med tre af medarbejderne, der fortæller, hvordan kampagnen har ændret deres liv.

Mød produktionsmedarbejder Anette Vincentz, lagermedarbejder Preben Raun Madsen og Marianne Kjærulff, tillidsrepræsentant.

Slagterimedarbejdere fandt den sunde livsstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce