Vester Hæsinge Slagterforretning blænder op for ny webshop 1. februar - og for planer med byens forsamlingshus om en måned.

Det behøver ikke gå stille af sig, bare fordi man nu engang har trukket det lod at ligge i en lille by som Vester Hæsinge.

Det har Vester Hæsinge Slagterforretning med Stefan Jensen i spidsen allerede bevist mere end én gang. Og nu har han altså tænkt sig at udvide og udvikle forretningen nok engang.

1. februar søsætter slagteren en ny webshop, så man hjemmefra kan bestille netop den udskæring, steg eller pølse, man gerne vil have - og så leverer PostDanmark den til døren inden for 24 timer i hermetisk lukkede termobokse, der sikrer kvaliteten.

- Det kommer sig af, at vi nok har måttet indrømme, at det kniber lidt med at trække folk ned i vores butik, som er åben tre dage om ugen. Til gengæld tror vi på, at der er et stort marked og et godt kundegrundlag at hente på nettet, siger Stefan Jensen.

- Man forventer, at der over de næste 10 år vil være markant flere, der køber ind på nettet, og den udvikling vil vi gerne være en del af. Så nu gør vi det altså muligt at købe vores varer, uanset om man sidder i det indre København eller i Skagen, siger han.

Tror på markedet

Webshoppen er udviklet af det samme firma, som har lavet Vester Hæsinge Slagterforretnings hjemmeside. Og i første omgang er der lagt op til én ugentlig leveringsdag hver fredag.

- Vi tror selvfølgelig på det her, men vi er også nødt til at være realistiske. Vi skal lære at kravle, før vi kan gå, så vi tager det stille og roligt. Men jeg håber da, det ender med, at jeg kan ansætte en mand eller to mere til at hjælpe med at passe webshoppen, og at vi kan levere kød hver dag, siger Stefan Jensen.

En af hans største inspirationskilder har været Kokken og Jomfruens succes med Kokkens Hverdagsmad, som de gik i luften med for godt et år siden.

- De startede fra nul, og nu et år senere kan de fylde fire lastbiler med 34 europapaller og 70 kasser mad på hver. Så markedet er der. Og vi har her i Vester Hæsinge Slagterforretning en god historie at fortælle folk. Vi henter selv køerne, vi slagter dem, vi skærer dem ud, og vi laver selv vores pølsevarer uden at tilsætte noget kunstigt klister, forklarer Stefan Jensen.

Økologi og forsamlingshus

Og som om det ikke var nok med en webshop, der skal op at køre, har Stefan Jensen netop sendt en ansøgning til Fødevarestyrelsen om at starte produktion af økologiske pølser.

- Og så kan jeg godt bekræfte, at vi har købt Vester Hæsinge Forsamlingshus. Men jeg kan ikke afsløre endnu, hvad det skal bruges til. Vi har planer, men dem kan vi først fortælle om senere, siger Stefan Jensen, der dog bemærker, at det indtil videre bruges til opbevaring af de mange termokasser, der skal bruges til webshoppen.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.