Skydebanestrid: Uventet støtte til godsejer fra Enhedslisten var ikke nok

Søren Kristensen (V) synes, beslutningen har været svær, men endte - ligesom flertallet i kommunalbestyrelsen - med at sige nej til en skydebane ved Brahetrolleborg. Foto: Torsten Cilleborg

Skydebanestrid: Uventet støtte til godsejer fra Enhedslisten var ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort flertal i kommunalbestyrelsen siger nej til skydebane ved Brahetrolleborg, politikerne frygter støj og savner kontrol med skydetider

Brahetrolleborg: Selv om godsejer Catharina Reventlow-Mourier i kommunalbestyrelsen fik støtte fra en noget overraskende kant, Enhedslistens ræverøde Morten Schjøtt, så er det ikke nok til at sikre hende et 12 hektar stort skybaneanlæg i den 60 hektar store Kræmmerhaven Skoven på godsets jorde. Et meget stort flertal i kommunalbestyrelsen sagde mandag aften nej til at lave et kommuneplantillæg og en lokalplan, der ellers kunne bane vej for anlægget.

Mange af politikerne har ellers stor sympati for projektet, der både vil kunne skabe arbejdspladser og blive en attraktion for lokalområdet.

- Projektet er spændende og interessant, og det er ærgerligt, at vi må bremse det, men vi mener, de støjmæssige konsekvenser for det omgivende samfund er for store, bemærkede formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Kristensen, Venstre, der åbent erkendte, at det har været en svær beslutning.

Skydebanen
Brahetrolleborg Gods vil gerne etablere en kommerciel flugtskydningsbane ved Kræmmerhaven Skoven, der er på 60 hektar. Skydebaneanlægget med 20 standpladser og diverse faciliteter skal være på 12 hektar.Kommunalbestyrelsens flertal sagde mandag aften nej til at lave et lokalplanforslag, der ellers kunne være det planmæssige grundlag for banen. Det betyder, at sagen ikke skal sendes ud i offentlig høring.

I kommunalbestyrelsen stemte Lars Tribler (V) og Morten Schjøtt (EL) for at få lavet et lokalplanforslag, men alle andre stemte imod. Dermed falder forslaget.

Skydning dagligt kl. 8-22

Tanja Clausen, Socialdemokraterne, ærgrede sig også, men manglen på mulighed for at sætte grænser for skydetiderne fik hende og gruppen til at sige nej.

- Siger vi ja, vil der dagligt kunne skydes fra kl. 8 til 22, sagde hun.

DF's gruppeformand, Anne Møllegaard Mortensen, har været i tvivl, for hun mener, projektet har mange positive sider:

- Men her over weekenden er min mailboks svømmet over med henvendelser fra bekymrede borgere, et klart flertal af dem er imod skydebanen. Hvis jeg skal overbevises om, at den er en god idé, så skal der være en lokal opbakning, sagde hun.

Anderledes let har beslutningen været for Alternativets Mads Holdgaard:

- Jeg har aldrig været i tvivl. Vi har haft en stor proces kørende for at finde ud af, om vi kan lægge en flugtskydningsbane i Faaborg-Midtfyn Kommune, og den har vi ikke kunnet finde, så jeg kan ikke se, hvordan den pludselig skulle kunne dukke op i en tidligere fredsskov ved Korinth. Hvis vi skal finde en løsning, der tilgodeser jægernes ønsker, må vi arbejde sammen med andre kommuner om at finde en god beliggenhed et sted på Fyn, sagde han.

Rød støtte til godsejeren

Enhedslisten Morten Schjøtt var lidt overraskende på godsjerens side, idet han henviste, at der historisk set har været tætte bånd mellem Brahetrolleborg Gods og lokalbefolkningen, og han mener ikke, støjen fra skydebanen vil være væsentlig større, end hvad der kommer fra visse erhvervsvirksomheder, og han opfordrede til at få sagen og holdningerne belyst gennem en lokalplanproces.

Det samme gjorde Venstres Lars Tribler:

- Jeg bliver presset på min liberale holdning til demokratiet, for vi har at gøre med en sag, hvor alle regler og love i forhold til skydning kan overholdes. Jeg har ikke taget stilling til, om jeg går ind for en skydebane eller ej, men mit ønske er at få en proces, hvor parterne får demokratisk mulighed for at blive hørt sagde han.

SF's debuterende Lea Haahr, der var til sit første kommunalbestyrelsesmøde i Torben Smiths fravær, følte også, at sagen lider under demokratisk underskud:

- Det er ikke en heldig proces, at det ikke er alle, der føler sig hørt, sagde hun - men stemte dog sammen med flertallet.

Konservative Søren Clemmensen sagde, at han godt kan have sympati for projektet, men når det er givet, at det vil blive et nej, fandt han ikke grundlag for at bruge kommunale resurser på et planarbejde, der alligevel vil vise sig spildt.

Skydebanestrid: Uventet støtte til godsejer fra Enhedslisten var ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce