Lørdag indviede aktivitetshuset Skullerodsholm en helt ny afdeling med helt nye fritidstilbud

Der er sket rigtig meget siden daværende Årslev Kommune for snart 20 år siden, købte den gamle gård, Skullerodsholm, med henblik på at omdanne den til et samlingssted for alle borgere.

Den selvejende institution Skullerodsholm Aktivitetshus blev dannet, og det, der før var en stor løsdriftsstald, er blevet omdannet til et helt fitnesscenter, der åbnede i 2012.

Og lørdag går fik All Time Fitness selskab af en helt ny afdeling med en squashbane, fire bordtennisborde og en billard-afdeling med et bord.

Flere ældre har spurgt på billard, og da juniorklubben lukker til sommer, har aktivitetshuset overtaget deres bordtennisborde, og vil fremadrettet lave to klubaftener for spillere.

- Vi gør meget ud af, at etablere faciliteter, som byen ikke har i forvejen, for vi vil ikke konkurrere, siger Michael Skov Hansen, der er daglig leder af Skullerodsholm.

Squash er ikke ret udbredt heromkring, men det ser Michael Skov Hansen kun som en fordel.

- Jeg har det på den måde, at når alle stopper med at sælge juletræer, fordi det går skidt, så skal man plante, siger han.

- Og så er det vigtigt at have mange ting på hylderne.

Den seneste ombygning har været på tegnebrættet siden fitness-centeret blev indviet, men det har taget tid at skaffe penge. Sidste etape har kostet 1.200.000, og prisen er holdt nede fordi frivillige har lagt 1000 timer i ombygningen.

I alt har frivillige lagt 4000 timer i ombygningen af stalden, og der er slæbt 250 tons beton ud.

Plads til mere

Det bliver Skullerodsholm der skal drive den nye afdeling, som også får tennis under sig.

Den nye afdeling er på 275 kvadratmeter, så nu er der i alt 675 kvadratmeter at boltre sig på i den tidligere stald.

Der er stadig 700 uudnyttede kvadratmeter i stalden, men de bliver snart taget i brug.

- Vi har legeparken, der ligger og venter i kulissen, så det er fantastisk, at vi nu kan komme i gang med det, siger Michael Skov Hansen.

I forbindelse med legeparken, skal der blandt andet etableres toiletfaciliteter og en cafe i resten af stalden.

Michael Skov Hansens mål er, at de folk, der i fremtiden kommer for at bruge legeparken, også vil benytte aktivitetshusets øvrige aktiviteter.

- Det er vigtige at tænke anderledes på fritidsområdet og få kombineret interesserne i kultur og fritidslivet, understreger han.

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.