Skulderklap til S-borgmester


Skulderklap til S-borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ERHVERVSRÅD: Det lokale erhvervsliv havde et tilfredsstillende år i 2002

FAABORG: Der var roser til Britta Duelund (S) for hendes første år i borgmesterstolen, da formand Jakob Lassen i går aflagde beretning ved Faaborg Erhvervsråds generalforsamling.

- Det er meget glædeligt at se den interesse og engagement, borgmesteren har udvist for kommunens erhvervsudvikling og erhvervsrådets arbejde. Blandt andet ved sammen med Mogens Kristensen at gennemføre en række virksomhedsbesøg i en erkendelse af, at erhvervslivet er grundstammen i samfundets eksistens. Vi ser frem til et fortsat positivt samarbejde med kommunen og politikerne i det kommende år, sagde Jakob Lassen.

Han opfordrede desuden lokalpolitikerne til at vise mandsmod i debatten om bymidtens fornyelse.

- Det er nødvendigt, at der er nogen, der tør tage en beslutning og holde fast ved den, og så acceptere, at ikke alle bliver tilfredse. Hvis alle i demokratiets hellige navn skal sætte deres fingeraftryk, må vi nok forvente, at der går lang tid, før vi ser en fornyelse af bymidten, sagde Jakob Lassen.

Tidsler til politikere

Erhvervsrådsformanden havde også plantet et par tidsler til enkelte byrådsmedlemmer i sin beretning.

- Det er med stor ærgrelse, man i den forgangne uge har kunnet læse, at nogle politikere ser "Fra Klynk tilKreativitet"-projektet som en trussel for byrådet. Jeg er overbevist om, at man med en større viden om projektet vil opfatte det som en mulighed og ikke som en trussel, sagde Jakob Lassen.

Formanden opfordrede samtidigt til, at politikerne i forbindelse med næste års budgetforhandlinger ikke tager forslaget om at genindføre dækningsafgiften frem igen.

- Erhvervslivet har ikke brug for flere afgifter og skjulte skatter, og det er ikke de rigtige signaler at sende, når gode kræfter samtidigt forsøger at motivere flere til at etablere sig med virksomhed i kommunen, sagde Jakob Lassen.

Stabil beskæftigelse

Lokalt var 2002 et tilfredsstillende år for erhvervslivet, fortalte Jakob Lassen.

- Kikker vi på de lokale arbejdsløshedstal, har den gennemsnitlige ledighed for Metal været 5,4 procent og for SiD 12,2 procent. Tallene ligger på niveau med året før, og det indikerer en stabil beskæftigelse. Nogle virksomheder har dog i slutningen af året kunnet mærke en afmatning i ordretilgangen, som formentlig vil fortsætte i 2003 med risiko for stigende ledighed, sagde Jakob Lassen.

Skulderklap til S-borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce