Skrig, skrål og gylp: To mødre starter babybio i Ringe

Maria Charlotte Rasmussen (forrest) og Anne Juhl Kjeldsen (bagerst) er initiativtagerne bag den nye babybio, som er startet i Odense. De ved af erfaring, at der er mange babyer i Ringe, så de håber på tilslutning til det nye tiltag. Foto: Linea Andersen

Skrig, skrål og gylp: To mødre starter babybio i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu har Ringe Biograf fået babybio takket være initiativtagere fra byen.

De startede i mødregruppe sammen i Ringe, de går til babysvømning og babysalmesang sammen, men skal de i babybio, så skal 30-årige Anne Juhl Kjeldsen og 26-årige Maria Charlotte Rasmussen til Odense.

- Så shopper man måske også i Odense og går ud og spiser, og så får man ikke støttet det lokale, siger Anne Juhl Kjeldsen.

Maria Charlotte Rasmussen er pædagog og ved, at der et stigende antal af børn i kommunen, så de to kvinder, der hver især har en pige på seks måneder, stak hovederne sammen og fik en god idé. De ville have babybio i Ringe Bio.

- Så skrev vi til biografen og foreslog det, og de var meget åbne for det, fortælle de to mødre.

Det er godt 10-15 år siden, der sidst var babybio i Ringe Bio. Det skyldes manglende organisering. Ingen har taget initiativet til, at det skulle være i byen, fortæller koordinator for billet og kiosk i biografen Tom Warren.

- Vi er altid åbne for sådan nogle idéer, men vi kan ikke holde gang i sådan noget, hvis der ikke er nogen fra samfundet, der brænder for det, men det var der jo heldigvis i dette tilfælde, fortæller Tom Warren.

Anne Juhl Kjeldsen og Maria Charlotte Rasmussen interesserer sig for det lokale og ser helst en by med masser af tilbud og aktiviteter. De to initiativtagere ser også babybiffen som en god mulighed for butikslivet i byen.

- Når man har set filmen i babybio, går mange måske også ud og spiser og kigger lidt i butikker, og det kan man jo gøre her i Ringe frem for at lægge sine penge i Odense, tilføjer Anne Juhl Kjeldsen, der selv arbejder i Ringe og dermed har stor interesse i værne om det lokale.

Maria Charlotte Rasmussen (t.v.) og Anne Juhl Kjeldsen (t.h.) er initiativtagerne bag den nye babybio, som er startet i Odense. De ved af erfaring, at der er mange babyer i Ringe, så de håber på tilslutning til det nye tiltag. Foto: Linea Andersen
Maria Charlotte Rasmussen (t.v.) og Anne Juhl Kjeldsen (t.h.) er initiativtagerne bag den nye babybio, som er startet i Odense. De ved af erfaring, at der er mange babyer i Ringe, så de håber på tilslutning til det nye tiltag. Foto: Linea Andersen

For at komme ud

Babybio i Ringe Bio skal til en begyndelse være fire gange om året. To gange i foråret og to gange om efteråret.

- I første omgang skal vi lige finde ud af, hvor mange der er interesserede i det og rent faktisk møder op, siger Anne Juhl Kjeldsen.

Et trækplaster for de to mødre skulle være gode priser. Ringes babybio er nemlig i konkurrence med Odense, og med lavere priser end Odense vil folk måske i stedet vælge Ringe.

- Og en anden grund til lavere priser her er også, at vi gerne vil have, at alle kan være med, siger Maria Charlotte Rasmussen og tilføjer, at det koster 60 kroner at se en film med sin baby i armen.

- Så er det måske også med skrig og skrål og gylp, men sådan er det jo bare, siger Maria Charlotte Rasmussen.

- Og så er det måske heller ikke psykologiske thrillers eller actionfilm, vi ser, fordi det enten er for svært at følge med i eller larmer for meget, siger Anne Juhl Kjeldsen.

Hele formålet med babybio er i virkeligheden også bare at komme ud og mødes med andre.

- Vi vil gerne se film, men det er ligeså meget for at have noget at se frem til og mødes med nogle andre, siger de to mødre.

Håber på udvikling

Første gang, filmrullen kørte i babybio, var 21. februar og næste gang bliver den 11. april, men konceptet er hele tiden under udvikling.

- Vi har tænkt os hver gang at høre folk, hvordan de oplever det. Vi kommer til at få brug for feedback, for at kunne forbedre det fra gang til gang, fortæller Anne Juhl Kjeldsen.

Ringe Bio er også åben for, at det kan blive mere end fire gange om året, at biografsalen bliver fyldt med småbørn.

- Vi ser da gerne, at det kan blive en gang om måneden, fortæller Tom Warren.

Men det kræver først og fremmest, at der er tilslutning, understreger de alle.

En anden udfordring er, når Anne Juhl Kjeldsen og Maria Charlotte Rasmussen ikke er på barsel længere, for hvem skal så overtage initiativet?

- Det kræver jo, at der kommer nogle nye på et tidspunkt og afløser de to, siger Tom Warren.

Skrig, skrål og gylp: To mødre starter babybio i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce