Skolestruktur under pres


Skolestruktur under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De små får lov til at bestå. Det var i korte træk budskabet fra et bredt flertal i kommunalbestyrelsen, da der sidste år i december var indkaldt til temamøde om fremtidens skolestruktur.

Men måske er der tale om en stakket frist. Flere politikere, som Stiftstidende har været i kontakt med, peger på, at kommunalbestyrelsen er nødt til at starte forfra med hele diskussionen, før der træffes en endelig beslutning om at bruge en halv milliard på skolebyggeri.

Blandt dem er formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Grete Justesen (K2), der har svært ved at forholde sig til det enorme beløb.

Diskussion

- Vi er nødt til at have en grundlæggende diskussion af, hvad det er, vi vil. På den ene side er der lagt op til, at kommunerne skal rationalisere. Men samtidig vil vi gerne bevare de små landsbyskoler. Jeg er ikke sikker på, at løsningen hedder at nedlægge skoler, men skal turde tage diskussionen, siger hun med en tilføjelse om, at den nuværende kommunalbestyrelse desværre vist sig at være meget konfliktsky på det punkt.

Dansk Folkepartis Anne Møllegaard Mortensen forudser dog, at diskussionen om fremtidens skolestruktur vil komme op allerede i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger.

- Kommunen mangler penge, og vi kan ikke blive ved med at bruge salamimetoden. Derfor tror jeg vi bliver nødt til at se på skolerne igen. Det kan godt være, at vi ender med det samme resultat, men vi undgår ikke at tage debatten, siger hun.

Skolestruktur under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce