Skoler klar til et tiltrængt løft

Eleverne på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse kan glæde sig over, at skolen får 6,7 millioner til at skabe bedre rammer på skolen. Arkivfoto: Lasse Hansen

Skoler klar til et tiltrængt løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag aften blev der sendt millioner til renoveringer af skoler. Også to børnehuse får penge og kan nu gå i gang med store byggeprojekter.

Faaborg-Midtfyn: Skoler og et par børnehuse i Ringe kan nu se frem til tiltrængte og nødvendige renoveringer og nybyggeri.

Mandag aften godkendte kommunalbestyrelsen nemlig at sende 21 millioner kroner i den retning, og selv om der blot var tale om frigivelse af pengene, så var der jubel hos Kim Aas Christensen (S).

- Jeg glæde mig over, at vi bruger 21 millioner på det her. Det er et stort skridt på vejen, for vil vi have den bedste skole, og så skal rammerne også være der. Det går vi i gang med nu, lød det fra Kim Aas Christensen.

6,7 millioner skal bruges på Carl Nielsen Skolen, mens Brahesminde Skole i Horne får 4,4 millioner. Derudover kan Nordagerskolen og Øhavsskolen også glæde sig over at få del i pengene.

Venstres Ole Petersen var som flere andre også ganske godt tilfreds:

- Det er vigtigt, at vi gør det her, også når vi nu skal i gang med arbejdet om Fremtidens Skole, så vi kan gøre det endnu bedre, lød det blandt andet fra Venstremanden, som indledte sin tale med at hævde, at Venstre som borgmesterparti havde skaffet råderum til, at det nu kunne lade sig gøre.

Enhedslistens Morten Schjøtt var ikke helt oppe at ringe.

Han ærgrede sig over, at projektet på Nordagerskolen er blevet beskåret, så der ikke er penge til at renovere hele overbygningen.

- Så træerne vokser ikke ind i himlen. Det er flot, at vi sætter så mange penge af, men det er ikke skidegodt, lød det fra Enhedslistens mand, som i godt et halvt år har haft sin gang på skolen og kender alt til en slidt overbygning.

Børnehaver kommer med

Med i puljen på 21 millioner er også penge til en ny Hættegården i Ringe samt ombygning af Børnecentret Vesterparken - ligeledes i Ringe.

- Det er afgørende er, at der sættes skub i byggerierne, for det gode børneliv kommer ikke af sig selv, lød det fra den Radikale Søren Hillers, der i samme forbindelse påpegede, at man også er nødt til at se på normeringerne.

Her kunne både borgmester Hans Stavnsager og Søren Kristensen (V) med lidt kærlige drillerier slå fast, at det havde man gjort i budget 2018, hvor der blev sat ekstra penge af til det, mens Bo Petersen (V) pegede på, at man nu også får givet et stort løft til børnehaverne i Ringe.

Skoler klar til et tiltrængt løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce