Skolelukninger spøger igen


Skolelukninger spøger igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebestyrelser er så trætte af besparelser, at de peger på ændret skolestruktur. Også nye politiske toner

FAABORG-MIDTFYN: Drop salamimetoden og tilpas i stedet skolestrukturen, så den bliver holdbar i længden. Også selv om det betyder skolelukninger.

Så konkret lyder opfordringer fra flere skoler, som har sendt et høringssvar til kommunen i forbindelse med budgetforslaget for 2009.

Skolerne er frustrerede over den to-procent besparelse, der akut blev gennemført tidligere på året.

Desuden skal lærernes undervisningstimetal øges fra 675 til 690 timer, hvilket betyder mindre tid til blandt andet lejrskoler og forældresamtaler.

Men de generelle besparelser er en uholdbar løsning, som skaber store forringelser på alle skoler.

I stedet bør politikerne nu bestemme sig for, hvordan fremtidens skolestruktur skal se ud, hedder det i høringssvarene fra Sundskolen i Faaborg, Søllinge Skole, og Sydskolerne.

Lukning af skoler

Sydskolerne har afdelinger i Brobyværk og V. Hæsinge, og formanden for skolebestyrelsen, Lisbeth Henriksen, vil ikke afvise en skolestruktur med færre skoler.

- De mange besparelser gør det svært at skabe de rette faciliteter og kvalitet i skolen. Så det kunne da være en mulighed for at få løst problemet, siger formanden for skolebestyrelsen og fortsætter:

- Der rasles hele tiden med sablen, og det skaber usikkerhed. Senest har en lukning af skolen i V. Hæsinge været fremme. Vi ønsker klart, at politikerne bliver enige om, hvad man vil med skolerne, og så holder sig til det, siger hun.

På Søllinge Skole er der også ønske om et klart politisk signal. Her skriver man blandt andet i høringssvaret, at rammebesparelsen er destruktiv.

- Politikerne har ikke taget stilling til, hvad de vil, og det er på tide. De kan ikke bare blive ved med at skære ned over en kam, lyder det fra skolebestyrelsesformand Lars Berg Rasmussen.

- Vi vil da helst bevare den nuværende struktur, men det kommer jo an på, om det er realistisk. Det er jo op til politikerne at finde ud af, siger Lars Berg Rasmussen.

Nye politiske toner

Sidste år traf kommunalbestyrelsen den principielle beslutning, at man ikke ønskede at lukke skoler i kommunen. Men borgmester Bo Andersen (V) erkender, at det kan blive tilfældet.

- Jeg tror, at vi kommer til at forholde os alvorligt til det i forbindelse med planen om renoveringen af tre byskoler. Men det er jo ikke bare lige noget, vi gør, siger Bo Andersen.

Samme holdning har formanden for Børne- og Undervisningsudvalget, Jakob Holm, (SF). Han forholder sig dog indtil videre til kom munalbestyrelsens beslutning om ikke at lukke skoler.

- Men personligt mener jeg, at man godt kunne reducere i antallet. Det vil være rationelt både pædagogisk og økonomisk, siger udvalgsformanden.

Skolelukninger spøger igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce