Skoleledere aflønnes for lavt


Skoleledere aflønnes for lavt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEDERLØN: Hvis niveauet i Faaborg ikke hæves, tynder det ud i ansøgerfeltet, siger lærerformand
FAABORG: Faaborg Kommune ligger efterhånden i den tunge ende på Sydfyn, når det gælder aflønningen af sine skoleledere, og hvis der ikke ændres på det, vil kommunen i fremtiden få svært ved at tiltrække egnede skolelederemner.

Sådan lyder de manende ord fra formanden for Sydfyns Lærerkreds, Torben Møller Petersen.

Den aktuelle anledning er sagen om besættelsen af skolelederstillingen på Sundskolen, hvor Torben Møller Petersen i den senere tid har forhandlet løn på vegne af den kandidat, som skolebestyrelsen enstemmigt havde peget på.

Forhandlinger er måske så meget sagt. Vicekommunaldirektør Kai Winton Hansen har på kommunens vegne ikke villet give mere, end der oprindelig blev spillet ud med, og dialogen blev afbrudt i sidste uge, fordi ansøgeren ønskede et løft i lønniveauet.

Fyens Stiftstidende erfarer, at det var cirka 25.000 kroner på årslønnen, der adskilte parterne.

Takkede nej

- Faaborg Kommune ville ikke rokke sig, og det har jeg så meddelt ansøgeren. Så var det op til vedkommende, om tilbuddet var godt nok eller ej, og her valgte vedkommende, så vidt jeg har forstået, at takke nej. Som sådan har jeg ikke blandet mig i afgørelsen. Jeg har intet gjort for at blokere situationen, siger Torben Møller Petersen.

Han erkender dog, at han som organisationsmand ser en interesse i, at der med en sag som denne bliver sat fokus på det, han kalder det lave lønniveau i Faaborg Kommune.

- Det må jeg jo indrømme. Og jeg måtte jo også erkende over for kommunens forhandler, at hvis lønkravet gik igennem, så ville jeg ikke tøve med at forsøge at få de øvrige skoleledere løftet op på samme niveau. Sådan er det. Men jeg blander mig ikke i ansøgerens beslutning. Hvis vedkommende er parat til at gå for den tilbudte løn, så kan jeg ikke sige noget til det, siger han.

Højere i Nyborg

Med til historien hører, at ansøgeren arbejder på en skole i Nyborg Kommune og herfra er vant til et væsentligt højere lønniveau end Faaborgs.

- Nyborg ligger vel cirka 40.000 kroner højere end Faaborg for en sammenlignelig skolelederstilling. Og det betyder jo, at en ansøger fra Nyborg til en stilling i Faaborg ikke vil opleve den helt store lønforbedring, selv om vedkommende påtager sig et noget større ansvar. De fleste forventer jo at få lidt mere i posen i sådan en situation, siger Torben Møller Petersen.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra vicekommunaldirektør Kai Winton Hansen, der holder ferie.

Skoleledere aflønnes for lavt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce