Skolebyggeri for 600 mio. kroner


Skolebyggeri for 600 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er nu op til politikerne, om de vil følge anbefalingerne i en længe ventet rapport, der blev præsenteret i går

FAABORG-MIDTFYN: Mandag var første skoledag efter ferien, og traditionen tro havde mange børn i de mindste klasser følgeskab af mor og far eller bedsteforældre.

For de ældre generationer må det have været som at vende tilbage til dengang, de selv sad på skolebænken. Der er nemlig ikke ændret nævneværdigt på de fysiske rammer i alle de år.

- Det hele ligner sig selv, bare mere rodet. Indretningen af klasselokalerne tager slet ikke højde for de nye undervisningsformer, hvor eleverne arbejder individuelt, forklarer undervisningschef Tonni Jørgensen.

Det skal der nu gøres noget ved på Nordagerskolen i Ringe, Faaborg Sundskole og Broskolen i Årslev. I budgettet for i år er der afsat 1,5 millioner kroner til et større analysearbejde. Resultatet blev præsenteret i går på et lukket temamøde, og det må have givet politikerne noget at tænke over.

En Toyota-løsning

Eksperterne anbefaler nemlig, at der investeres over 600 millioner kroner i projektet. Og så er det ikke engang fordi, man er gået efter luksus-modellen, fortæller Tonni Jørgensen.

- På en skala, der går fra en Skoda til en Rolls-Royce, har vi valgt en Toyota, hvor man får rigtig meget for pengene, siger han.

Og noget skal der gøres, for Arbejdstilsynet har kritiseret en lang række forhold på skolerne. Blandt andet kæmper de alle med dårlig udluftning og mangelfuld isolering, der fører til et elendigt arbejdsklima.

Samtidig er pladsen på Nordagerskolen og Broskolen udnyttet til det yderste. Da begge skoler ligger i et distrikt, som tiltrækker mange børnefamilier, er det kun et spørgsmål om tid, før man må begynde at afvise elever, har borgmester Bo Andersen tidligere forklaret.

Er startet på en frisk

Skolerne har da også selv sat gang i en proces, hvor man så på fremtidens muligheder. Det arbejde er indgået i den store analyse, men alle parter har samtidig været enige om, at man starter på en frisk, beretter fagchefen.

- Udgangspunktet har været at sige: Hvordan indretter vi en skole, der er fremtidssikret. Samtidig har det været vigtigt, at en ombygning eller tilbygning skal kunne foregå i etaper, forklarer han.

I hele to ud af tre tilfælde, nemlig i Ringe og Faaborg, når eksperterne fra NIRAS imidlertid frem til, at det bedst kan betale sig at bygge nyt.

Det vil ifølge Tonni Jørgensen kræve, at man finder en helt anden placering til de to skoler. Hvor de skal ligge, giver rapportens mange ringbind ikke noget svar på.

Der er heller ikke taget stilling til, hvad der skal ske med de nuværende bygninger. En mulighed kunne være at sælge dem til en privat investor. Eller man kunne lade ungdomsskolen overtage lokalerne, forklarer fagchefen.

Lange udsigter

Det er nu op til politikerne at afgøre, om de vil følge anbefalingerne i rapporten. Ifølge Tonni Jørgensen er det dog urealistisk, at byggeriet kan gå i gang før år 2010. Først skal man blandt andet have detailplanlægningen på plads.

I de tilfælde, hvor man måtte vælge en ombygning, skal elever og lærere indstille sig på at leve i byggerod i op til fem år. Nybyggeri vil kunne gøres på cirka den halve tid, og uden at det får indflydelse på dagligdagen.

Skolebyggeri for 600 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce