Politikerne i Faaborg-Midtfyn investerer 3,5 millioner kroner i ekstra skolebusser, så skoledagen kan begynde tidligere for folkeskoleeleverne i kommunen

Det er slut med at snue langt op ad morgenen for folkeskolebørn i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Politikerne i kommunalbestyrelsen har netop vedtaget, at investere 3,5 millioner kroner ekstra om året til flere skolebusser.
Det betyder, at mødetiderne i folkeskolerne kan rykkes baglæns, så klokken efter sommerferien ringer ind i tidsrummet mellem klokken 7.40 og 8.10.
Fordi en stor del af skoleeleverne i Faaborg-Midtfyn tager bussen til skole, hænger mødetiderne uløseligt sammen med busplanerne, og i dag starter byskolerne i Ringe og Faaborg først klokken 8.30, fordi de ligger sidst på bussernes rute.
Fra højre til venstre i kommunalbestyrelsen var der enighed om at finde de nødvendige penge, så de nye mødetider kan gælde fra næste skoleårs start i august.
Flere politikere var dog kritiske overfor planen - blandt andre SF'eren Jakob Holm, der hæftede sig ved, at pengene til de ekstra skolebusser i hvert fald i 2016 hentes i skolernes egne pengekasser.

Læs meget mere om de ekstra skolebusmillioner og nye mødetider i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis onsdag og på mitfyn.dk fra klokken 22 tirsdag.