Ni nye skilte er netop blevet sat op på den omdiskuterede parkeringsplads bag Kanneworffs Gaard i Faaborg. Nu skulle det være tydeligt for enhver, hvilke pladser der er reserveret til folk med særlig tilladelse.

Faaborg: Rigtig mange er siden januar røget i den lumske fælde og har fået en bøde på 750 kroner på den lille p-plads mellem Kanneworffs Gaard og Grønnegade.

Folk har været fnysende arrige og klaget over, at skiltningen har været totalt forvirrende. I den ene række må man holde i to timer med p-skive. I den anden række må man kun holde med særlig tilladelse i forruden. Men på afstand har skiltene set ens ud, og folk har troet, at der gjaldt samme regler over hele pladsen.

Sådan må du parkere på pladsen

Sådan parkerer du på den lille p-plads mellem Kanneworffs Gaard og Grønnegade, hvis du vil undgå at få en bøde:På de otte pladser, der vender ind mod Røde Kors, må du gerne holde i to timer, hvis du har sat p-skiven.

Den modsatte række skal du holde dig helt fra. Her må du kun holde, hvis du har en særlig tilladelse siddende i forruden. Og det er det stort set kun medarbejdere i Kanneworffs Gaard, der har. Tirsdag blev der på muren ud for hver af de ni båse sat skilte op med teksten: "Reserveret. Parkeringstilladelse påkrævet."

Så hold dig til de otte pladser i venstre side, når du kører ind på p-pladsen. Og husk p-skiven.

Nu skulle alting gerne stå lysende klart. Tirsdag sendte Parkeringsgruppen ApS i Aarhus en mand til Faaborg. Udstyret med boremaskine, skruetrækker og ni skilte med teksten "Reserveret. Parkeringstilladelse påkrævet."

Manden skruede de ni skilte fast i muren ud for hver af de ni båse, hvor man kun må holde med særlig tilladelse.

Den letteste løsning

Parkeringsgruppen mener dog fortsat ikke, at skiltningen har været mangelfuld.

- Vi har tjekket det grundigt og kan fortsat stå på mål for, at skiltningen var god nok. Man skal altid se se for, når man parkerer. Men selv om tingene er gjort godt nok, kan de altid gøres bedre.

- Vi kunne konstatere, at nogle var gået galt i byen, og der var startet et hype omkring den her p-plads. Vi kunne vælge at forsvare skiltningen til dommedag, men vi er praktiske og synes, det er meget lettere at sætte de ekstra skilte op.

- Tingene skal fungere i praktis, og hvis det her gør folk glade, er vi også glade, siger Jørgen Pedersen, direktør i Parkeringsgruppen ApS, som adminstrerer pladsen for Sparekassen Fyn, der ejer den via Ejendomsselskabet Faaborg.

- Og så kan det godt være, vi har bøjet reglerne lidt i forhold til, hvordan der skal skiltes på offentlige p-pladser. Der er to muligheder: Enten kan man underskilte, så der er for lidt information, eller også kan man overskilte, så der er for mange skilte og for meget tekst, der skal læses. Det er altid en balance.

- På den her plads er der nu et skilt mere, folk skal være opmærksommme på. Men vi tror på, det nok skal fungere, siger Jørgen Pedersen.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Lokaldebat: P-pladser bliver ødelagt

Lokaldebat: P-pladser bliver ødelagt

1
Faaborg: Vrede og forvirring over skiltning på p-plads

Faaborg: Vrede og forvirring over skiltning på p-plads

Uvist om p-skiltning bliver ændret